ΑΔΕΔΥ Καβάλας: Αντίδραση για το πολυνομοσχέδιο χωρίς… πολυκοσμία

Απεργιακή συγκέντρωση και στάση εργασίας το πρώτο «κύμα» αντιδράσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική-Σκληρότερη στάση από το ΠΑΜΕ Καβάλας με τον Βασίλη Ποιμενίδη να κάνει λόγο για «τσεκούρι του πολέμου το οποίο ξέθαψε η κυβέρνηση»

Με μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και στην 3ωρη στάση εργασίας «απάντησαν» το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018 τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας της ΑΔΕΔΥ στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, ενώ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, προκειμένου να το διαβιβάσει στην κεντρική διοίκηση.

«Διατρανώνουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας και στο θέμα της προκήρυξης της απεργίας με 50 + 1% που το θεωρούμε απαράδεκτο. Την απεργία την έχουμε κατακτήσει με αγώνες και θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την εγκύκλιο Κατρούγκαλου σε σχέση με τις συντάξεις, καθώς μέσα σε 2 χρόνια, 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν να μειώνονται οι συντάξεις τους. Δε θέλουμε να μειωθεί το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ, διότι θα χάσουμε, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, περίπου 700 ευρώ τον χρόνο», δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης, ενώ χαρακτήρισε ικανοποιητική τη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, στα τσιράκια τους που είναι όλα τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και τον θεωρούν θέσφατο κι σε όλους όσοι στηρίζουν τη συγκεκριμένη πολιτική, η οποία φέρνει αυτά τα βάρβαρα μέτρα. Σε αυτό το μαύρο μπλοκ συμπεριλαμβάνονται και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έκαναν τα πάντα για να μη μπορέσει να σηκωθεί σήμερα μια ουσιαστική αντίσταση στα μέτρα που προωθούνται. Εμείς ως ΠΑΜΕ τους λέμε ότι χέρι στην εργατική κατοικία και στο απεργιακό δικαίωμα δε θα μπορέσουν να βάλουν ό,τι και να προσπαθήσουν. Το “τσεκούρι του πολέμου” το βγάλανε αυτοί. Από εδώ και πέρα θα νιώσουν στο πετσί τους την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Καβάλας και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Βασίλης Ποιμενίδης.