ΟΔΕΓ Καβάλας: Θεματοφύλακας της Ελληνικής γλώσσας και τη νέα χρονιά

Ο Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποίησε την ετήσια συνάντηση φίλων και μελών και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα-Και το 2018 ο Όμιλος σχεδιάζει νέες δράσεις για Έλληνες και αλλοδαπούς λάτρεις της Ελληνικής γλώσσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με την παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας και της Πολιτείας πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Εσπέρια η ετήσια συνάντηση φίλων και μελών του ΟΔΕΓ Καβάλας που περιελάμβανε και την κοπή της βασιλόπιτάς του.

Μετά τις καθιερωμένες ευχές από τους εκπροσώπους των αρχών, τον πρόεδρο του Ομίλου και τους αλλοδαπούς ενήλικες μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση του Ομίλου «Ας μιλήσουμε τα ελληνικά καλύτερα», ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας από τον ιερέα και εκπρόσωπο της Μητροπόλης ΦΝΘ.

Το μουσικό μέρος κάλυψε ο φέρελπις νεαρός κιθαρίστας Φίλιππος Μανωλούδης, μαθητής του Μουσικού σχολείου Καβάλας και του Δημοτικού Ωδείου, αποδίδοντας κλασικά κομμάτια. Ακολούθησε ο λόγος του απερχόμενου προέδρου Αντώνη Κόντου με αναφορά στη δράση του Ομίλου, ενόψει των επικείμενων εκλογών της 4ης Φεβρουαρίου 2018, αλλά και ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από τον ίδιο, για την εικονική απόδοση της μορφής του Μεγάλου Βασιλείου στην ανατολική και δυτική εκκλησιαστική παράδοση με βάση τα συναξάρια.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν κείμενα και έγιναν παρουσιάσεις σχετικές με το πνεύμα των εορτών, ενώ η όλη εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη κλήρωση των δώρων του Ομίλου, που για τη φετινή χρονιά περιελάμβανε βιβλία από τις εκδόσεις του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.