Στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας η Λαϊκή Ενότητα για το θέμα των πλειστηριασμών

Αντίθετος τόσο με το πολυνομοσχέδιο όσο και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος-Μέτωπο κατά των πλειστηριασμών με σειρά επαφών με φορείς και συλλόγους οργανώνει η ΛΑΕ Καβάλας

Σειρά επαφών με φορείς και συλλόγους έχει ξεκινήσει η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας, προκειμένου να οργανώσει ένα μέτωπο, θεσμικό και κοινωνικό, υπέρ εκείνων των ανθρώπων οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018 μέλη της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, προκειμένου ο Σύλλογος να προασπίσει, από το δικό του πόστο, τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, κυρίως μέσω της ενημέρωσης πάνω στο νομικό κομμάτι που αφορά τους πλειστηριασμούς.

«Μετά από αίτημα, το οποίο μας υπέβαλε το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας και οι εκπρόσωποί του στην Καβάλα, ορίσαμε συνάντηση, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για κάποιες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή, ώστε να έχουν εικόνα για τους ηλεκτρονικούς, κυρίως, πλειστηριασμούς. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, όλους όσοι οφείλουν και κινδυνεύουν με πλειστηριασμό τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι γνωστό ότι με το νέο σύστημα πάρα πολύ εύκολα θα χάνει με το πάτημα ενός κουμπιού ο κάθε οφειλέτης το σπίτι του, χωρίς να γνωρίζει καν τις διαδικασίες, χωρίς να μπορεί να επέμβει. Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ήμασταν αντίθετοι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και στις διατάξεις του, όμως επειδή ψηφίστηκε πρέπει κι εμείς ενημερώνοντας τον κόσμο και συμμετέχοντας ενεργά, να προσπαθήσουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είναι οφειλέτες όχι επειδή είναι απατεώνες ή στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά επειδή τα δύσκολα μέτρα και τα μνημόνια τους έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να πολεμήσουμε γι’ αυτούς κι εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος και να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.

«Αντιλαμβάνεστε ότι οι πλειστηριασμοί θα αρχίσουν και στην περιοχή μας και θα είναι μαζικοί, γι’ αυτό πρέπει να προλάβουμε την κατάσταση και να ενεργοποιηθούν φορείς και κόμματα, προκειμένου να αποτρέψουμε σπίτια φτωχών ανθρώπων -οι οποίοι έφτασαν σ’ αυτό το σημείο λόγω Μνημονίων- να περάσουν σε τράπεζες. Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει θεσμικό ρόλο και ελπίζουμε ότι θα έχει και τη διάθεση να συμμετάσχει στην προσπάθεια να αποτρέψουμε να περάσουν στα χέρια των τραπεζών τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων. Να ξαναθυμίσω, δε, ότι εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το σύνθημα το οποίο το έλεγε το κυβερνών κόμμα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”», δήλωσε ο τέως βουλευτής Καβάλας και πολιτευτής με τη Λαϊκή Ενότητα Ηλίας Ιωαννίδης.