Μαθητές του 3ου Λυκείου Καβάλας επισκέφθηκαν την «Παιδόπολη»

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus που υλοποιείται σε συνεργασία με Λύκεια της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Πολωνίας

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, μια ομάδα μαθητριών του 3ου Λυκείου Καβάλας επισκέφθηκε το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη «Άγιος Γεώργιος»), συνοδευόμενες από τις καθηγήτριές τους Αγγελική Πουπουλή Αγγελική και Μαρία Παπαδοπούλου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, διάρκειας δύο σχολικών ετών, που υλοποιεί το 3ο Λύκειο Καβάλας, σε συνεργασία με ένα Λύκειο της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Πολωνίας.

Το πρόγραμμα, με τίτλο «Καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια στην Ευρώπη», έχει ως στόχο οι συμμετέχοντες να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες αλλά και λύσεις αντιμετώπισης  που εφαρμόζει κάθε χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τον Πρόεδρο το Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜ-Θ Σωτήρη Σωτηριάδη για το χαρακτήρα και το έργο της Μονάδας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο χώρο που διαμένουν τα φιλοξενούμενα παιδιά όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους και να μοιράσουν τα δώρα που έφεραν.