Η Καβάλα στο Συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό». Αναχώρησαν τα λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη

Καθοδόν για τη συμπρωτεύουσα είναι περί τα οκτώ λεωφορεία που ναύλωσαν Σύλλογοι του νομού

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στις «σημαίες» του Δημοτικού Κήπου Καβάλας εκεί όπου είχε δοθεί το «ραντεβού» για την αναχώρηση των περισσότερων λεωφορείων που είχαν ναυλωθεί με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Βέβαια, λεωφορεία αναχώρησαν και από την περιοχή του Παγγαίου (τέσσερα λεωφορεία από Ελευθερούπολη και Νικήσιανη), από τον Αμυγδαλεώνα αλλά και τα Αμισιανά (κεντρική φωτό), με το δεύτερο μάλιστα να είναι διώροφο, μεταφέροντας στη συμπρωτεύουσα 76 άτομα.

Ο αριθμός των λεωφορείων που ναυλώθηκαν, είτε μέσω του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών είτε μέσω τουριστικών γραφείων, από την Καβάλα είναι περίπου δέκα, αριθμός μικρός σε σχέση με άλλες μακεδονικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως για παράδειγμα τις Σέρρες ή την Κατερίνη οι οποίες ξεπέρασαν τα 50 ή και τα 60 λεωφορεία!

Ένας από τους πρώτους Συλλόγους που δήλωσαν «παρών» στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας «γέμισε» ασφυκτικά ένα λεωφορείο (50 άτομα, βλ. φωτό) αν και, κατά δήλωση του προέδρου Αλέξη Γούλα, υπήρχε ήδη από προχθές λίστα… αναμονής με πολλούς να εκδηλώνουν ενδιαφέρον μετάβασης στη Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή και αρκετούς από αυτούς να προσέρχονται στον Δημοτικό Κήπο με την ελπίδα ότι τελικά μπορεί να βρεθεί μια θέση μετά από ενδεχόμενη ακύρωση.