Στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και ο Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος [βίντεο-φωτογραφίες]

Στη «γραμμή» του Άνθιμου ο κ. Στέφανος έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης - Τι δήλωνε προ ημερών ο «Άγιος» Θεσσαλονίκης

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προέτρεψε τον Κλήρο να «απέχει» από το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου έδωσε τελικά το «παρών» στην παραλία της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 (βλ. κεντρική φωτό, δεύτερος από δεξιά).

Ο κ. Στέφανος «ανέβηκε» στη «σκηνή» του Συλλαλητηρίου μαζί με άλλους ιεράρχες της Βόρειας Ελλάδας (μεταξύ των οποίων και ο Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων) από όπου και απηύθηνε χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, του οποίου άλλωστε, ας μην το ξεχνάμε, είναι πνευματικό «παιδί», αφού υπηρέτησε δίπλα του την Εκκλησία για σχεδόν 30 χρόνια.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η «στροφή» 180 μοιρών του «Αγίου» Θεσσαλονίκης ο οποίος λίγες μόλις μέρες πριν είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο, ενώ είχαν ακουστεί και «φωνές» περί… καθαίρεσης ιερέων που θα πήγαιναν παρά τις σαφείς οδηγίες της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Ακούστε εδώ τη σχετική δήλωση του κ. Άνθιμου: