Παράδειγμα προς μίμηση ο Π. Αρσονιάδης! Όλη η εκλογική του αποζημίωση από το Επιμελητήριο στο Δημόσιο ΙΕΚ της Καβάλας!

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ δωρίζει 1.400 ευρώ στο Τμήμα Αρχιμαγείρων-Σεφ του ΔΙΕΚ για την αγορά εξοπλισμού - Τι αναφέρει στην επιστολή του - Οι θερμές ευχαριστίες του Διεθυντή Γρηγόρη Ιωσηφίδη

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες με την ανάρτηση στην πλατφόρμα της Δι@ύγειας της με Αρ. Πρωτ. 107 απόφασης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας (διαβάστε την εδώ) τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής που ορίστηκε τον Αύγουστο του 2017 από την Αποκεντρωμένη και διενήργησε την εκλογική διαδικασία του περασμένου Δεκεμβρίου δικαιούνται εκλογική αποζημίωση που κυμαίνεται από τα 350 έως τα 1.600 ευρώ.

Μέλος της Εκλογικής Επιτροπής ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Καβάλας Παναγιώτης Αρσονιάδης ο οποίος, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, θα πρέπει να εισπράξει ως αποζημίωση 1.400 ευρώ.

Ο κ. Αρσονιάδης, ωστόσο, επέλεξε να μην «καρπωθεί» προσωπικά ο ίδιος το ποσό αυτό, αλλά να το παραχωρήσει στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Καβάλας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Αρχιμαγείρων-Σεφ που λειτουργεί εκεί, με σκοπό να αγοραστεί απαραίτητος εξοπλισμός για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση όσων φοιτούν σε αυτό.

Με επιστολή του στις 18 Ιανουαρίου 2018 προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί την είσπραξη των 1.400 ευρώ που του αναλογούν και ότι εκχωρεί την εκλογική του αποζημίωση στο ΙΕΚ.

Η επιστολή Αρσονιάδη

«Από την πρώτη μέρα ενασχόλησής μου με τα κοινά των Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του νομού Καβάλας, επικεντρώθηκα αφιλοκερδώς στην προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων τους. Με την ίδια ακριβώς λογική αποδέχθηκα την πρόταση για συμμετοχή μου στην Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο με σκοπό την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αποστολής που ανέλαβα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αρσονιάδης.

Και συνεχίζει: «Την προηγούμενη εβδομάδα μού κοινοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο μου γνώριζε το ποσό της αποζημίωσής μου για τη συμμετοχή μου στην Εκλογική Επιτροπή. Κάτι που ειλικρινά με ξάφνιασε, καθώς δεν περίμενα ότι η προσφορά μου αυτή θα τύχαινε αποζημίωσης, Οφείλω βέβαια να σας γνωρίσω ότι θεωρώ δίκαιη την αποζημίωση για τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής τα οποία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την όλη διαδικασία».

»Από τα ανωτέρω προκύπτει ο προβληματισμός μου εν τέλει, ο οποίος από τη μια με οδηγεί στο να μην αποδεχτώ την αποζημίωση που μου αναλογεί και από την άλλη να μην ακυρώσω την εργασία των υπολοίπων μελών της Εκλογικής Επιτροπής».

»Σκέφτηκα λοιπόν και παρακαλώ να κάνετε δεκτό το αίτημά μου να καταθέσετε το σύνολο της εκλογικής μου αποζημίωσης ύψους 1.400 ευρώ στο Δημόσιο ΙΕΚ που λειτουργεί στην Καβάλα, στο Τμήμα Αρχιμαγείρων-Σεφ, με σκοπό να αγοράσουν τα απαραίτητα εργαλεία και σκεύη που τους λείπουν για τη λειτουργία τους», καταλήγει ο κ. Αρσονιάδης.

Γρηγόρης Ιωσηφίδης: Παράδειγμα προς μίμηση!

Μιλώντας στο KAVALA POST ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Καβάλας Γρηγόρης Ιωσηφίδης «στάθηκε» ιδιαίτερα στον υψηλό συμβολισμό αλλά και την ουσία της κίνησης Αρσονιάδη, κάνοντας λόγο για «παράδειγμα προς μίμηση». «Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αρσονιάδη. Πράγματι, η δωρεά του αυτή θα βοηθήσει σημαντικά το ΙΕΚ μας και συγκεκριμένα ένα από τα πιο “δυνατά” Τμήματά μας, αυτό των Αρχιμαγείρων-Σεφ όπου σημειώνονται αρκετές ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές τις οποίες, δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να τις καλύψουμε από μόνοι μας. Να είναι βέβαιος ο δωρητής ότι τα χρήματα που ευγενικά μας εκχώρησε θα “πιάσουν τόπο” και θα κάνουν ευκολότερη τη “ζωή” των φοιτητών μας, ανεβάζοντας το επίπεδο της καθημερινής τους εκπαίδευσης. Και πάλι ευχαριστούμε»!