ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ-ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ: Μια… ιστορική συνάντηση στο λιμάνι της Καβάλας [βίντεο]

Τα δυο πλοία-στολίδια της Hellenic Seaways «έδεσαν» για πρώτη φορά δίπλα δίπλα στο ίδιο λιμάνι, μετά από αυτό του Πειραιά-Πότε επιστρέφει το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ, πότε βγαίνει για συντήρηση το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

Μια… ιστορική συνάντηση έλαβε χώρα στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018 με πρωταγωνιστές τα δύο πλωτά «αδέρφια» της Hellenic Seaways.

Όπως αναφέρει το kavalaportnewsgr, ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο λιμάνι, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, παρά μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, μια συνάντηση η οποία «γιορτάστηκε» με κορναρίσματα από τους πλοιάρχους των δύο πλοίων, ενώ με μια εντυπωσιακή δεξιόστροφη μανούβρα, το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ «χαιρέτησε» το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και κατόπιν έδεσε στο ντοκ 5 του λιμανιού της πόλης.

Να σημειωθεί ότι το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 θα πάρει τη θέση του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ το οποίο θα πάει για τον ετήσιο δεξαμενισμό του.

Για το εν λόγω διάστημα τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα τα εκτελεί το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ όπου πρόσφατα είχε σταματήσει για τον προγραμματισμένο δεξαμενισμό του.

Δείτε το βίντεο από τη συνάντηση των δύο πλοίων στο λιμάνι της Καβάλας

*Φωτογραφίες/βίντεο: Τάσος Αργυρός