Νέο ΔΣ για το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας-Όλα τα ονόματα

Απολογισμός και κοπή βασιλόπιτας με το βλέμμα στραμμένο στα 100 χρόνια από την Ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και στην... επιστημονικά τεκμηριωμένη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από τα μαθηματικά

Διεξήχθει το πρωί του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018 στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας ο 78ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για τους 20 επιτυχόντες μαθητές του 78ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ».

Το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο roof garden του Airotel GALAXY, παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ΦΝΘ πατέρα Μιχαήλ ο οποίος ευλόγησε την πίτα, του εκπροσώπου της δημάρχου Καβάλας Νίκου Ξανθόπουλου, των βουλευτών Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Γιώργου Παπαφιλίπου, του τέως Νομάρχη Καβάλας Θόδωρου Καλιοντζή, των εκπροσώπων από τη ΔΕ του παραρτήματος Καβάλας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Μ. Σιδηροπούλου και Χ. Μανωλούδη και πολλών συναδέλφων Μαθηματικών της Δημόσιας και της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση,ο πρόεδρος του Παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Βασίλης Τσιάντος, αφού ευχήθηκε για καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους και στις οικογένειές τους, αναφέρθηκε στη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινότητά μας και στην ταύτισή τους με την κοινή λογική μέσα από διάφορα φιλοσοφικά κείμενα. Αναφέρθηκε, επίσης, και σε μελλοντικές δράσεις του Παραρτήματος στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την Ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ακολούθησε ο απολογισμός της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής και στη συνέχεια οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Παραρτήματος.

Tο νέο ΔΣ του Παραρτήματος

Β. Τσιάντος, Θ. Παπαντωνίου,  Γ. Τρικαλιώτης,  Β. Βασιλειάδου, Χ. Σιμητσής, Θ. Βεργίδης, Α. Βαβαλέσκος και αναπληρωματικό μέλος ο Β. Νιάρχος.