Απόφοιτοι 1ου Γυμνασίου Καβάλας: Είχαν να τα πουν κοντά 4 δεκαετίες [φωτογραφίες]

Γα πρώτη φορά η τάξη του 1980 έκοψε τη βασιλόπιτα, παρουσία 38 παλιών συμμαθητών, 2 καθηγητών και κυρίως πολλών... ιστοριών από τις σχολικές αίθουσες-Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο 29 Αυγούστου του 2020

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Καβάλας του έτους 1980 για πρώτη φορά μετά την αποφοίτησή τους έκοψαν τη βασιλόπιτά τους στην ταβέρνα «Κυρά Βαγγελιώ».

Προσήλθαν 38 απόφοιτοι και 2 καθηγητές, η φιλόλογος Ολυμπία Φεσσατίδου και ο θεολόγος Παναγιώτης Τσολακίδης. Ο πρώην μαθητής τους Χρήστος Κελέσης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ανέγνωσε τα ονόματά τους.

Πολλοί και πολλές είχαν να ειδωθούν 38 ολάκερα χρόνια. Είχε προηγηθεί πριν από 2 χρόνια για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια αποφοίτησης η συνάντησή τους. Κατόπιν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 5 πρώην συμμαθητές και την μία συμμαθήτριά τους η οποίοι έφυγαν σε νεαρή ηλικία από τη ζωή. Το ίδιο έγινε και για τους καθηγητές τους οποίους, όμως, τους μνημόνευσαν και με τα… παρατσούκλια τους.

Παρόλα αυτά οι απόφοιτοι μαζί με τους καθηγητές θυμήθηκαν παλιές μαθητικές ιστορίες, γέλασαν, ήπιαν, χόρεψαν με τη ψυχή τους. Κατόπιν ο κ. Τσολακίδης, βαθιά φορτισμένος συγκινησιακά, ευχαρίστησε τους πρώην μαθητές του για την τιμή που κάνουν να καλούν τους παλιούς καθηγητές και ανέφερε τη σημασία αυτής της πρόσκλησης προς τα πρόσωπα των καθηγητών, πως και αυτοί έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν την όμορφη σχολική ζωή.

Διηγήθηκε μια μαθητική ιστορία με πρωταγωνιστή τον απόφοιτο Βασίλη Εμμανουηλίδη, μίλησε για τη σημασία της κοπής της βασιλόπιτας και κατόπιν μοιράσθηκαν τα βασιλοπιτάκια, με το φλουρί να «πέφτει» στον Σωτήρη Τσιομπάνη. Το δώρο ήταν μια δωροεπιταγή αξίας 40 ευρώ από γνωστό κατάστημα καλλυντικών της πόλης Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι υπόθεση… συμμαθητών ήταν και οι «χορηγίες» της βραδιάς: ο Κώστας Μαραντίδης πρόσφερε τη βασιλόπιτα και τα βασιλοπιτάκια, η Κατερίνα Ναζίδου τα τουλουμπάκια, τα μπακλαβαδάκια και τα σαραγλί και ο Γιάννης Τσούτσας -ο οποίος απουσίαζε γιατί μένει μόνιμα στην Ισπανία- 3 κιλά γαρίδες.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο 29 Αυγούστου του 2020 στην επέτειο των 40 χρόνων της αποφοίτησής τους, πάλι στην «Κυρά Βαγγελιώ».