Καβάλα: Μία «προκήρυξη» για την «επίθεση» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τα επεισόδια που αναστάτωσαν την οδό Βενιζέλου

Το μεσημέρι της Πέμπης 25 Ιανουαρίου 2018 ανέβηκε στον ιστότοπο του Indymedia μία «προκήρυξη» μέσω της οποίας Αντιφασίστες και Αντιφασίστριες της Καβάλας αναλαμβάνουν την ευθύνη για την «επίθεση» που σημειώθηκε το προηγούμενο βράδυ (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ) μπροστά από τα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής επί της οδού Βενιζέλου 39 στο κέντρο της πόλης.

Στο κείμενό τους, οι υπογράφοντες διευκρινίζουν ότι η πράξη τους ήταν στοχευμένη και ήρθε ως «απάντηση» στον εμπρησμό της κατάληψης Λιμπερτάτια της Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στο περιθώριο του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο ανάληψης ευθύνης για τα επεισόδια της Καβάλας.

Η συνεργασία μπάτσων με νεοναζί συνηθίζεται στην πόλη της Καβάλας

«Την Κυριακή 21/01/2018 στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου συγκεντρώθηκε ένα σώμα, το οποίο αποτελούνταν από μικροαστούς, απόστρατους,χρυσαυγήτες, φασιστο χούλιγκανς, πατριώτες, νοσταλγούς της χούντας και άλλα ασπόνδηλα. Ένα κομμάτι αυτού το σώματος με τις πολιτικές πλάτες του συλλαλητηρίου και σε άγαστη συνεργασία με τους μπάτσους επιτέθηκαν σε αυτοοργανωμένους χώρους, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Λιμπερτάτια.
Την επόμενη μέρα σε πορεία αλληλεγγύης για την LIBERTATIA, μπάτσοι επιτέθηκαν στο σώμα της πορείας με αποτέλεσμα την σύλληψη πέντε συντρόφων.
Η συνεργασία μπάτσων με νεοναζί είναι κάτι που συνηθίζεται και στην πόλη της Καβάλας.
Για αυτό σήμερα .Τετάρτη 24/01/2018, ημέρα που οι Χρυσαυγήτες ανοίγουν τα γραφεία τους, αποφασίσαμε να επιτεθούμε στους συνεργάτες τους με αποτέλεσμα το σπάσιμο δύο (2) αφαλίτικων, την πρόσοψη της τράπεζας πειραιως και την είσοδο που στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Αλληλεγγύη στη LIBERTATIA  και στους πέντε (5) συλληφθέντες συντρόφους.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ