Χωρίς δάσκαλο εδώ και 3 βδομάδες τα παιδιά της 5ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να αναλάβουν την εκπαίδευση των παιδιών εκπαιδευτικοί της περιοχής και να διδάσκουν ανάλογα με τα... κενά τους-Με ψήφισμα και έντονες διαμαρτυρίες «απαντούν» οι γονείς

Έντονη είναι η ανησυχία των γονέων των μαθητών της 5ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης, καθώς η δασκάλα των μαθητών έχει φύγει οριστικά με απόσπαση στην Αυστραλία κι εδώ και 3 βδομάδες τα παιδιά είναι χωρίς εκπαιδευτικό, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι το κενό θα καλυφθεί άμεσα.

Η λύση η οποία προτάθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν να αναλάβουν την εκπαίδευση των παιδιών εκπαιδευτικοί της περιοχής και να τους διδάσκουν τα μαθήματα ανάλογα με τα… κενά τους, κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο δεν ικανοποίησε τους γονείς, οι οποίοι αντιδρούν με ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ σημειώνουν ότι αν δε δοθεί λύση, οι αντιδράσεις τους θα ενταθούν με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας των γονέων

Στις 8 Ιανουαρίου 2018 μάθαμε επίσημα πλέον -αυτό που ήδη ήταν γνωστό από το Νοέμβριο του 2017- ότι η δασκάλα των παιδιών μας που φοιτούν στο Ε1 τμήμα του 1ου δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης Καβάλας φεύγει οριστικά με απόσπαση στην Αυστραλία.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις 8.1.2018 μέχρι σήμερα, γινόμασταν δέκτες καθησυχαστικών μηνυμάτων, ότι το κενό θα καλυφθεί άμεσα. Ήδη όμως έχουν περάσει 3 εβδομάδες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Εχθές, προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από το Υπουργείο δεν διορίστηκε κανένας αναπληρωτής για το Νομό Καβάλας και επομένως για τα παιδιά μας δεν υπάρχει δάσκαλος!

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε -επίσης με έκπληξη- ότι σε μια προσπάθεια κάλυψης του κενού, αποφασίστηκε από τη Διεύθυνση 1/βάθμιας να αναλάβουν την εκπαίδευση των παιδιών μας διάφοροι εκπαιδευτικοί (4 ή 5 δάσκαλοι) της περιοχής… και να τους διδάσκουν τα μαθήματα ανάλογα με τα κενά τους!!!!!

  • Επειδή τα παιδιά μας φοιτούν στη Ε τάξη που είναι μια τάξη σημαντική για την εκπαίδευσή τους
  • Επειδή πρόκειται για μαθητές δημοτικού και όχι για μαθητές γυμνασίου
  • Επειδή διαφωνούμε κάθετα με την προτεινόμενη από τη διεύθυνση αντιεκπαιδευτική λύση, της οποίας τη διάρκεια αγνοούμε
  • Επειδή το Υπουργείο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν ήδη από το Νοέμβριο του 2017, ότι με την έγκριση της απόσπασης της δασκάλας μας θα δημιουργούνταν κενό στη θέση της και αδιαφόρησαν
  • Επειδή το κενό αυτό θα έπρεπε να καλυφθεί άμεσα και «αυτόματα» χωρίς να περιμένουν την υποβολή αιτημάτων και εισηγήσεων των εμπλεκόμενων φορέων
  • Επειδή όλη η συμπεριφορά αυτή απέναντι στα παιδιά μας, αποτελεί εμπαιγμό από την πλευρά του Υπουργείου και υποδηλώνει την αδιαφορία των φορέων για την εκπαίδευση των παιδιών μας

Γι’ αυτό, διαμαρτυρόμαστε έντονα.

Δηλώνουμε ρητά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε την ανευθυνότητα των υπευθύνων, καθώς και ότι έχουμε την πρόθεση να κλιμακώσουμε τις ενέργειες και τις διαμαρτυρίες μας, μέχρι την οριστική διευθέτηση του αιτήματός μας.

Ζητάμε να καλυφθεί ΑΜΕΣΑ η θέση εκπαιδευτικού στο σχολείο μας, από έναν και μόνο δάσκαλο, έτσι ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά μας την εκπαίδευσή τους απρόσκοπτα, παρά τη μέχρι σήμερα ταλαιπωρία τους.

Επίσης, ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των συναρμόδιων φορέων, καθώς και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας στο δίκαιο αυτό αίτημά μας.