Κωνσταντίνος Μπαντίκος: Ελλιπώς ενημερωμένοι οι γονείς των μαθητών της 5ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ξεκαθαρίζει ότι η εκπαιδευτικός η οποία έφυγε με απόσπαση στο εξωτερικό υπηρέτησε κανονικά στην οργανική της θέση μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου και χαρακτηρίζει ανακριβή τα όσα υποστηρίζουν οι γονείς

Απάντηση στην επιστολή διαμαρτυρίας-ψήφισμα των γονέων των μαθητών της 5ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης για το γεγονός ότι «εδώ και 3 βδομάδες τα παιδιά είναι χωρίς εκπαιδευτικό» (διαβάστε εδώ την επιστολή των γονέων) δίνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο προϊστάμενός της Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Η Υπηρεσία ξεκαθαρίζει καταρχήν ότι η εκπαιδευτικός η οποία έφυγε με απόσπαση στο εξωτερικό υπηρέτησε κανονικά στην οργανική της θέση μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2018, ενώ η Διεύθυνση ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας στις 9 Ιανουαρίου 2018 αναπληρωτή εκπαιδευτικό ιδίας ειδικότητας, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση στο εν λόγω αίτημα.

Παράλληλα, στην απαντητική προς τους γονείς επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι στις 24 Ιανουαρίου 2018 και μέχρι σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά στο τμήμα Ε1 από τις πλεονάζουσες ώρες των εκπαιδευτικών του ίδιου σχολείου και το μέλημα της Διεύθυνσης είναι να καλυφθεί το κενό από εκπαιδευτικό της ίδιας ειδικότητας, ενώ αναφέρεται ότι ουδέποτε οι γονείς ήρθαν σε επαφή με τη Διεύθυνση και γίνεται λόγος για ελλιπή ενημέρωσή τους για το θέμα, καθώς και για «κίνητρα τα οποία δεν κατανοούμε», αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της επιστολής διαμαρτυρίας των γονέων.

Η επιστολή-απάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας

Στις 25 Ιανουαρίου 2018 γίναμε αποδέκτες επιστολής από τους γονείς της Ε1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης όπου διαμαρτύρονταν εντόνως για το κενό που προκλήθηκε μετά από απόσπαση εκπαιδευτικού ΠΕ 70 στο εξωτερικό.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός υπηρέτησε κανονικά στην οργανική της θέση μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2018. Η Διεύθυνση ΠΕ Καβάλας, επειδή ακριβώς γνώριζε την απόσπαση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού εγκαίρως, ζήτησε από το ΥΠΠΕΘ στις 9 Ιανουαρίου 2018 αναπληρωτή εκπαιδευτικό ιδίας ειδικότητας. Παρά την έγκαιρη αντιμετώπιση από την πλευρά της Υπηρεσίας μας, το ΥΠΠΕΘ δεν προσέλαβε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στις πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, επειδή αυτές, εκτιμούμε, πραγματοποιήθηκαν σε προγενέστερο χρόνο της ενεργοποίησης της απόσπασής της.

Από τις 24 Ιανουαρίου 2018 και μέχρι σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά στο τμήμα Ε1 από τις πλεονάζουσες ώρες των εκπαιδευτικών του ίδιου σχολείου και το μέλημα της Διεύθυνσης είναι φυσικά να καλυφθεί το κενό από εκπαιδευτικό της ίδιας ειδικότητας, συγκεκριμένα ΠΕ 70.

Προφανώς οι γονείς του συγκεκριμένου τμήματος έχουν ελλιπή ενημέρωση. Από πότε μια απλή πρόταση εκπαιδευτικών αποτελεί και απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης; Σε κάθε περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε τη δημοσιοποίησης της επιστολής αυτής των γονέων, αφού ουδέποτε ήρθαν σε επαφή μαζί μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εφόσον οι γονείς του συγκεκριμένου τμήματος έχουν την απόφαση κάλυψης του κενού με τον τρόπο που αναφέρουν στην επιστολή τους, παρακαλούμε να την κοινοποιήσουν στους αντίστοιχους αποδέκτες της επιστολής τους, διαφορετικά αυτή θα χαρακτηριστεί ανακριβής, άκρως προσβλητική και ορμώμενη από κίνητρα τα οποία δεν κατανοούμε.