Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος: Πάνω από 50 καβαλιώτισσες «άνοιξαν» το δώρο της ΔΗΜΤΟ Καβάλας της ΝΔ

Τα έξοδα της Κινητής Μονάδας Μαστογραφιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καλύφθηκαν αποκλειστικά από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της πόλης και τη ΝΟΔΕ Καβάλας-Μεγάλη η ανταπόκριση των γυναικών

Πάνω από 50 γυναίκες οι οποίες πληρούσαν τις κοινωνικές και οικονομικές προϋποθέσεις υποβλήθηκαν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, ύστερα από τη σχετική πρόσκληση στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία την οποία απηύθυνε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καβάλας της ΝΔ και η τοπικής ΝΟΔΕ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία γυναικείων θεμάτων της ΝΔ.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καβάλας της ΝΔ Μαρίνα Φιλιππίδου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπης Δράκος «υποδέχτηκαν» νωρίς το πρωί την Κινητή Μονάδα Μαστογραφιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και τους δύο ακτινολόγους οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην Καβάλα για δύο ημέρες.

Όπως είπε η κ. Φιλιππίδου, τα γενικότερα έξοδα της φιλοξενίας και μεταφοράς καλύφθηκαν από την ΔΗΜΤΟ Καβάλας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος παραχώρησε την αίθουσα «Νικόλας Μάρτης» για την υποδοχή των γυναικών, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της κίνησης.

Οι γυναίκες οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή στην εξέταση ήταν πάνω από 50 και προσήλθαν σχεδόν όλες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ τα αποτελέσματα που θα εξαχθούν θα δοθούν σε όσες καβαλιώτισσες εξετάστηκαν σε έναν μήνα από τώρα.

Πολύ πιθανό, δε, η εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού να επαναληφθεί -κάτι το οποίο ζήτησαν αρκετές γυναίκες- καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για ένα δώρο ζωής, μιας και ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.