Όμιλος Αντισφαίρισης Καβάλας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»: Κοπή βασιλόπιτας και απάντηση στο ερώτημα «γιατί πρέπει να αθλούνται τα παιδιά» [φωτογραφίες]

Ο καθηγητής προπονησιολογίας της κινητικής ανάπτυξης Αντώνης Καμπάς έδωσε συμβουλές στους γονείς για το πώς η δια βίου άθληση θα γίνει κτήμα των παιδιών τους-Βραβεύσεις των αθλητών του Ομίλου και των «πρεσβευτών» της Καβάλας του wheelchair tennis

Τα μέλη του ΔΣ, οι αθλητές, οι γονείς και οι φίλοι του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» έκοψαν το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2018 σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου LUCY την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, σε μια εκδήλωση αθλητική και άκρως… διδακτική, καθώς γονείς και αθλητές έφυγαν σοφότεροι σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού, μετά την ομιλία του καθηγητή προπονησιολογίας της κινητικής ανάπτυξης στα ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αντώνη Καμπά με θέμα: «Γιατί να αθλούνται τα παιδιά; Οδηγίες για γονείς και προπονητές».

Όπως είπε ο κ. Καμπάς, τα βασικά κίνητρα για να ωθήσει κάποιος γονιός το παιδί του να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα είναι η υγεία, η κοινωνικοποίηση και η ανάπτυξη όλων των συναισθημάτων της προσωπικότητας του παιδιού. «Όταν αυτό ξεκινήσει από μικρές ηλικίες -και εκεί μπαίνει ο ρόλος των προπονητών, οι οποίοι θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν την άθληση- δημιουργεί προϋποθέσεις για δια βίου άθληση και υγεία. Διότι ο αθλητισμός είναι ένα φάρμακο πρόληψης ασθενειών και μάλιστα χωρίς παρενέργειες», τόνισε ο καθηγητής προπονησιολογίας της κινητικής ανάπτυξης.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι είναι άλλο πράγμα η άθληση κι άλλο ο πρωταθλητισμός, «ο οποίος έχει πολύ διαφορετικές απαιτήσεις και συνήθως είναι δύσκολο ένας μικρός αθλητής να διακριθεί στην επαρχία, κυρίως λόγω υποδομών», ενώ όσον αφορά εκείνους και δη τους μεγαλύτερους σε ηλικία οι οποίοι αποφασίζουν να αθληθούν μόνοι τους, ο κ. Καμπάς τόνισε ότι πρέπει πρώτα να φτιάξουν ένα προφίλ για την κατάσταση της υγείας τους και μετά να πάνε στον εξειδικευμένο προπονητή και να πάρουν ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα προσωπικά τους δεδομένα.

«Το να βρίσκεις το πρόγραμμα άσκησης ή τον… προπονητή στο διαδίκτυο έχει πάρα πολλά ρίσκα και πολλές φορές αυτό οδηγεί ακόμα και στον θάνατο», προειδοποιεί ο καθηγητής.

Όσον αφορά τον ρόλο του Ομίλου Αντισφαίρισης Καβάλας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και στο τένις με αμαξίδιο, ο κ. Καμπάς τόνισε ότι υπηρετεί δύο ιερούς σκοπούς: Καταρχάς προτρέπει τα Άτομα με Αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σε δεύτερο επίπεδο, βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ, στη συνειδητοποίηση, δηλαδή, της κοινωνίας ότι όλοι είναι ίσοι, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τον παιδευτικό ρόλο του αθλητισμού.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση του Ομίλου

Οι βραβεύσεις των αθλητών του Ομίλου και των υποστηρικτών… στην πράξη του wheelchair tennis

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας και την ομιλία του κ. Καμπά, ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών του Ομίλου και των αθλητών του wheelchair tennis Παναγιώτη Σαουλίδη, Ντίνου Διαλεκτόπουλου και Χριστόδουλου Παπαδόπουλου, από τον προπονητή τους Γιάννη Λημνιούδη.

Παράλληλα, βραβεύτηκαν οι χορηγοί με τη βοήθεια των οποίων αγοράστηκε το ένα από τα τρία συνολικά αμαξίδια τένις που χρειάζεται για να συνεχίσουν οι αθλητές του Ομίλου να αγωνίζονται, να διακρίνονται και κυρίως να παρακινούν κι άλλα Άτομα με Αναπηρία να βγουν από τα σπίτια τους και να μπουν στο «τερέν της ζωής» (δείτε περισσότερα για την αγορά του αμαξιδίου και για τους χορηγούς εδώ και μερικές από τις διακρίσεις των τριών αθλητών του τένις με αμαξίδιο εδώ κι εδώ).

Δείτε φωτογραφίες από τις βραβεύσεις