Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας: Για πρώτη φορά παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την έντυπη συλλογή των βιβλίων της

Πάνω από 80.000 τόμοι βιβλίων περιμένουν τους διαδικτυακούς αναγνώστες τους να ταξιδέψουν ελεύθερα στον κόσμο των γνώσεων-Πώς μπορείτε να αποκτήσετε online πρόσβαση στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», έπειτα από μία προσπάθεια πολλών ετών αναδρομικής ταξινόμησης του υλικού της, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι διαθέτει το διαδικτυακό της κατάλογο της συλλογής της.

Οι συλλογές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» όπως παρουσιάζονται στον ανοικτό κατάλογο του openΑΒΕΚΤ αποτελούνται προς το παρόν από έντυπο υλικό. Ο κατάλογος προσφέρει ανοιχτή πρόσβαση σε όλη την έντυπη συλλογή βιβλίων της Βιβλιοθήκης.

Ο χρήστης του διαδικτύου μπορεί να πλοηγηθεί ελεύθερα σε περίπου 80.000 τόμους βιβλίων και να εξερευνήσει το περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης χρησιμοποιώντας παράλληλα τα φίλτρα πολύπλευρης αναζήτησης του openABEKT, όπως συγγραφείς, τίτλους, θέματα,  εκδότες κ.λ.π.

Δωρεάν πρόσβαση στον online κατάλογο μπορούν να έχουν όλοι όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν διαδικτυακά τη συλλογή χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν τη Βιβλιοθήκη και να ενημερωθούν για την κατάσταση των τεκμηρίων ( π.χ. κατάσταση δανεισμού, αριθμό αντιτύπων κλπ.).

Ο δικτυακός κατάλογος είναι διαθέσιμος είτε μέσω του δικτυακού τόπου της Βιβλιοθήκης εδώ (στο μενού, επιλογή «Κατάλογος») ή απευθείας στη διεύθυνση εδώ.