Απεβίωσε ο ιδιαίτερα αγαπητός στους Καβαλιώτες π. Κωνσταντίνος Χαλβατζάκης

Είχε συνδέσει το όνομά του με την αναμόρφωση και επέκταση της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης στον Βύρωνα

Σε ηλικία 89 χρόνων πέθανε το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη όπου και διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια ο π. Κωνσταντίνος Χαλβατζάκης, συνταξιούχος κληρικός της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πλατείας Ιπποδρομίου της συμπρωτεύουσας.

Ο π. Χαλβατζάκης είχε ζήσει και υπηρετήσει την Εκκλησία από την Καβάλα τη δεκαετία του 1980, αφήνοντας το «στίγμα» του και συνδέοντας το όνομά του με τα έργα αναστήλωσης και επέκτασης του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στη συνοικία του Βύρωνα.

Για τον θάνατο του π. Χαλβατζάκη εξέδωσαν ανακοίνωση οι ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πλατείας Ιπποδρομίου Θεσσαλονίκης.

«Το κενό που αφήνει στην ενορία αλλά και σε όσους είχαμε τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίζουμε προσωπικά, είναι τεράστιο. Ο πλούτος των θεολογικών γνώσεών του, η μακρά ιεραποστολική του δράση σε όλο τον κόσμο, οι μελέτες και το συγγραφικό του έργο, η αγάπη του προς τον άνθρωπο και η γλυκύτητά του κέρδιζε την προσοχή και την αγάπη όλων μας.

Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, μετά του Οσιομάρτυρος Κυρίλλου ας σε οδηγήσουν εις το Άγιο και Υπερουράνιο Θυσιαστήριο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Καλό Παράδεισο, πατέρα Κωνσταντίνε».

Η κηδεία π. Χαλβατζάκη θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αρετσού Θεσσαλονίκης την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στις 12:30 μετά το μεσημέρι.