ΠΑΣΚΕ Καβάλας: Οι κύριοι του ΠΑΜΕ θα έπρεπε να κρυφτούν από την ντροπή τους!

Η πλειψηφούσα παράταξη ΠΑΣΚΕ στη Διοίκηση του ΕΥΚ απαντάει στη «βία, τους τραμπουκισμούς και τους τσαμπουκάδες» των συνδικαλιστών του ΚΚΕ

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της προγραμματισμένης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (διαβάστε σχετικά εδώ) και των καταγγελιών που ακολούθησαν τόσο από την παράταξη του ΠΑΜΕ όσο και από τη Διοίκηση του ΕΥΚ (διαβάστε σχετικά εδώ), ήρθε η σειρά της παράταξης ΠΑΣΚΕ Νομού Καβάλας να τοποθετηθεί.

Η πλειψηφούσα παράταξη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (κατέχει τις 11 από τις 15 συνολικά έδρες του ΔΣ) καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ για «επανειλημμένους τραμπουκισμούς, βία, προπηλακισμούς και… τσαμπουκάδες» στους οποίους, όπως αναφέρεται, καταφεύγουν για να μη φανεί η «γύμνια» του ΠΑΜΕ στην Καβάλα.

Παράλληλα, η ΠΑΣΚΕ καταγγέλλει και τη συμμετοχή «μαυροζωνάδων» από τη Χρυσούπολη στους «τραμπουκισμούς», κάνοντας λόγο για «διμοιρίες εκπαιδευόμενων σε παράνομες συνθήκες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚΕ.

Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης!

«Αντί οι κύριοι του ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας να κρυφτούν από τη ντροπή τους για τους επανειλημμένους τραμπουκισμούς, τη βία, τους προπηλακισμούς και τους τσαμπουκάδες που ασκούν προς την εκλεγμένη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου και των Αντιπροσώπων των σωματείων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας τολμούν και κατηγορούν το Εργατικό Κέντρο και την ΠΑΣΚΕ γιατί χρησιμοποιεί υπηρεσίες φύλαξης.

Φυσικά κάνουν τα παραπάνω γιατί ποτέ δεν έμαθαν να λειτουργούν σε δημοκρατικές διαδικασίες και στη νομιμότητα. Τι, αλήθεια, είχε ανάγκη να κάνει παρανόμως η ΠΑΣΚΕ όταν το 75% της Διοίκησης και των Αντιπροσώπων ανήκει σ’ αυτήν; Αφού λοιπόν είναι πασιφανές ότι οι αριθμοί δεν μπορούν να νικηθούν, ένας τρόπος υπάρχει.  Να μη γίνονται δημοκρατικές διαδικασίες. Με κάθε τρόπο, με τσαμπουκά, τραμπουκισμό, βία, προπηλακισμό πρέπει να εμποδιστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες για να μη φανεί η γύμνια του ΠΑΜΕ στον Ν. Καβάλας. Απέναντι λοιπόν σ’ αυτές τις στρατηγικές του ΠΑΜΕ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο επιλέγει την τάξη μέσω της Αστυνομίας και της φύλαξης.

Αλήθεια, κύριοι του ΠΑΜΕ, θα εξηγήσετε στους εργαζόμενους τι σχέση έχουν με το κίνημα του Ιδιωτικού Τομέα οι συμμετέχοντες του ΠΑΜΕ στους τραμπουκισμούς σας κουρείς, δασκάλες, καθηγητές, πρόεδροι συνταξιουχικών σωματείων, μαυροζωνάδες από τη Χρυσούπολη  και τόσοι άλλοι ξένοι εκτός Ν. Καβάλας;  Είναι διμοιρίες εκπαιδευμένοι σε παράνομες συνθήκες; Αν νομίζετε πως θα περιορίσετε την επιρροή της παράταξής μας και τις προτιμήσεις των εργαζομένων με τις παραπάνω μεθόδους και ανθρώπους σφάλλετε ανεπανόρθωτα».