Σύλλογος Φίλων Αγίου Όρους: Το συγκινητικό «αντίο» του Δημήτρη Αποστολίδη

Ο απερχόμενος πρόεδρος, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, παραδίδει το «τιμόνι» του Συλλόγου στον επόμενο πρόεδρο ο οποίος θα εκλεγεί δια βοής-Ο απολογισμός, το «ευχαριστώ» και οι ανεκπλήρωτοι στόχοι

Ο Σύλλογος Φίλων του  Αγίου Όρους έκοψε το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018 την βασιλόπιτά τους στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου και πολλών μελών του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Αποστολίδης με συγκίνηση αποχαιρέτησε τους φίλους με τους οποίους συμπορεύτηκε τόσα χρόνια, δηλώνοντας πως από την επόμενη χρονιά θα παραδώσει τα ηνία της προεδρίας του Συλλόγου στον κ. Βασίλη Αργυρίου, ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν και σ΄ αυτές που σχεδιάζονται.

Ένα από τα σχέδια του κ. Αποστολίδη είναι να έρθει στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας από την Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, λεγόμενη και Σιμωνόπετρα, το Χέρι της Αγίας για ιερό προσκύνημα.

Η επόμενη εκλογή του προέδρου θα γίνει δια βοής, όπως το επιθυμούν τα μέλη του. «Θα υπάρχει, λοιπόν, μια διαδοχή ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε άλλα μέλη του Συλλόγου που έχουν διάθεση και ενδιαφέρον, όρεξη και ζέση να δημιουργήσουν. Όλοι θα είναι δίπλα τους και θα συναντήσουμε τον Σεβασμιώτατο στον οποίο θα τα ανακοινώσουμε όλα αυτά. Από ‘κει και πέρα κανείς δεν πρέπει να είναι ισόβιος. Όλοι θα πρέπει να εναλλασσόμαστε και να δοκιμαζόμαστε σε διάφορες θέσεις διακονίας», είπε ο κ. Αποστολίδης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Αγίου Όρους Δημήτρης Αποστολίδης

«Ήθελα», πρόσθεσε, «να έχουμε στενότερες σχέσεις με τα Μοναστήρια, όμως αυτό για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τις συλλογικές φιλοδοξίες, δεν μπορώ να πω ότι το καταφέραμε. Το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι να διασπάμε την καθημερινότητά μας σε διάφορες ενασχολήσεις, είχε ως αποτέλεσμα το ποθούμενο να μην επιτευχθεί. Όμως είμαι τυχερός γιατί είχα δίπλα μου πολύ σωστούς συνεργάτες. Η διοίκηση του Συλλόγου ασκήθηκε συλλογικά και για τον εαυτό μου κράτησα το κομμάτι της επαφής με τους Αγιορείτες, το κομμάτι της φιλοξενίας και γιατί έτσι το ήθελε ο Μακαριστός Προκόπιος, κάτι που μας τιμούσε, γιατί ο μοναδικός Σύλλογος που το έκανε αυτό, ήταν ο δικός μας. Και με τον νέο Επίσκοπό μας έτσι θα λειτουργήσουμε».