Μπήκανε «κολωνάκια» στη στροφή-«καρμανιώλα» του Παληού [φωτογραφίες]

Συνεργεία του δήμου Καβάλας τοποθέτησαν πλαστικούς οριοδείκτες-«πτερύγια του καρχαρία» για να μπει, έστω και προσωρινά, «φρένο» στα τροχαία ατυχήματα

Ηείδηση ενός τροχαίου ατυχήματος στο Παληό, στις στροφές από τη Villa Romantica μέχρι και τη στάση «Ακρωτήρι» έχει εδώ και καιρό πάψει να αποτελεί… είδηση! Με τις πρώτες σταγόνες της βροχής, αμάξια «φεύγουν» και «καρφώνονται» είτε στη μια είτε στην άλλη μεριά του δρόμου (δείτε ενδεικτικές περιπτώσεις εδώ).

Τα κάγκελα από τη δεξιά (όπως κινείται κάποιος δυτικά, προς Ηρακλίτσα δηλαδή) έχουν πολλάκις αντικατασταθεί, όπως και κάποιοι… στύλοι φωτισμού! Τα στηθαία από την αριστερή μεριά (ή δεξιά, πηγαίνοντας προς Καβάλα) απλά δεν… υπάρχουν, αφού από τις δεκάδες προσκρούσεις οχημάτων, έχουν γίνει… «ένα» με το έδαφος!

Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ήταν περιττό να υπογραμμίσει κάποιος την επικινδυνότητα της κατάστασης…

«Κομμάτια» οχημάτων και σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου «μαρτυρούν» λίγα από τα ατυχήματα που έχει «δει» ο συγκεκριμένος δρόμος…

Ο δήμος Καβάλας εδώ και μήνες προσπαθεί να αντικαταστήσει τα «στραπατσαρισμένα» στηθαία, ωστόσο η διαδικασία που είχε δρομολογηθεί το περασμένο καλοκαίρι «σκόνταψε» στη γραφειοκρατία. Σήμερα, «μετράμε»… ώρες μέχρι ο εργολάβος να ξεκινήσει τη διαδικασία για την τοποθέτηση νέων στηθαίων, αφού όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η συνεννόηση με τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Καβάλας, αφού το σημείο «διατρέχει» δίκτυο ύδρευσης το οποίο θα πρέπει να μετατοπιστεί έτσι ώστε τα νέα στηθαία να μπορούν να «πακτωθούν» σε μεγαλύτερο βάθος για ακόμη μεγαλύτερη αντοχή.

Μέχρι τότε, και στον απόηχο των δεκάδων ατυχημάτων που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στο σημείο (δύο μονάχα το περασμένο τριήμερο!), το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018, συνεργεία του δήμου τοποθέτησαν πλαστικούς οριοδείκτες τύπου «πτερύγια του καρχαρία» στο μέσον του οδοστρώματος, έτσι ώστε να «ανακόψουν» τις ταχύτητες των διερχόμενων οδηγών προς αποφυγή νέων.