Με τι καιρό θα γίνει η Αλφαβητοπαρέλαση-Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Καβάλα

Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας μπαίνει το Σαββατοκύριακο, ποιες θα είναι οι διαθέσεις το καιρού το πρωί της Κυριακής κι αν υπάρχει το σενάριο να... βγουν οι ομπρέλες από τα συρτάρια

Η Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 πλησιάζει και η αγωνία των πιτσιρικάδων της Καβάλας είναι μια: Θα βρέχει κατά τη διάρκεια της Αλφαβητοπαρέλασης ή όχι;

Αν και είναι νωρίς ακόμα για μια ασφαλή πρόβλεψη, ωστόσο η τάση του καιρού δείχνει οριακή την κατάσταση, με την πιθανότητα της βροχής να είναι ορατή και σχεδόν σίγουρη την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις πρωινές ομίχλες.

Αναλυτικότερα, για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 ο καιρός στην Καβάλα προβλέπεται αίθριος με τη μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και την ελάχιστη τους 7, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, με τη θερμοκρασία να διατηρείται αμετάβλητη και σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα λόγω των νοτιάδων.

Ωστόσο η κατάσταση αλλάζει άρδην το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, με τη μέγιστη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και 7 βαθμούς, φτάνοντας τους 8 βαθμούς Κελσίου και την ελάχιστη τους 6, ενώ προβλέπονται βροχές το μεσημέρι, οι οποίες θα ενταθούν το βράδυ και τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι από ανατολικές διευθύνσεις, με ριπές που θα φτάνουν τα 30 χλμ/ώρα.

Η Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα της Αλφαβητοπαρέλασης, θα ξεκινήσει με συννεφιά και ομίχλες και αυξημένη την πιθανότητα βροχής, με τάση βελτίωσης προς το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 11 βαθμούς Κελσίου. Συνεπώς, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, απαραίτητο το… αδιάβροχο μπουφάν ή έστω μια ομπρέλα.

Περισσότερα για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.