Κλιμακώνεται η «ένταση» στη ΔΕΥΑΚ: Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι!

Νέες καταγγελίες κατά του προέδρου για «πιέσεις», «στοχοποίηση» και «άσκοπες μετακινήσεις και υποβαθμίσεις στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας της Επιχείρησης»

Όπως είχαν προϊδεάσει προ ημερών κατά τη Γενική Συνέλευσή τους (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας προχωρούν σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Διοίκησης απέναντί τους. Η απόφαση αυτή έρχεται επίσης σε συνέχεια της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει το Σωματείο των Εργαζομένων (διαβάστε την εδώ) καταγγέλοντας «bullying» και ζητώντας «προστασία» από τους φορείς και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας!

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, στις 13:00. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην κεντρική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ, στο κτίριο της LORD, στον χώρο των συνεργείων. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι «βασικό θέμα της στάσης εργασίας είναι η στοχοποίηση των μελών του σωματείου με τις συνεχόμενες μετακινήσεις, στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας».

Συγκεκριμένα, το Σωματείο καταγγέλει ότι «μετά την μετακίνηση της συναδέλφισας μέλους του σωματείου, ανακοινώθηκε στις 12/02/2018 στον Πρόεδρο του σωματείου η πέμπτη μετακίνησή του σε άλλο γραφείο με συνοπτικές διαδικασίες, μετακινήσεις και υποβαθμίσεις απλών μελών του σωματείου καθώς και η μη τήρηση αξιοκρατικών διαδικασιών αναβαθμίσεων».

Επίσης, καταγγέλλεται «η απαράδεκτη παρέμβαση του Προέδρου της Επιχείρησης την περασμένη Παρασκευή 09/02/18 να πιεστούν ορισμένα μέλη στελέχη να διαψεύσουν γραπτώς τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Πίεση προς την κατεύθυνση διάψευσης του δελτίου τύπου της Γενικής μας Συνέλευσης και με προτροπή να στείλουν δελτίο Τύπου σύμφωνα με τα προτεινόμενα του και ουσιαστικά να στραφούν εναντίων των ίδιων των ψηφισμάτων τους».