Δήμος Καβάλας προς κατοίκους Ζυγού: Πίνετε νερό χωρίς φόβο!

Επίσημη ανακοίνωση για την ποιότητα του πόσιμου νερού με τη «σφραγίδα» του νομιάτρου Καβάλας

Μετά τη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του Ζυγού Καβάλας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 αλλά και τις αναφορές επί του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018, ο δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες των δημοτών αναφορικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Το δελτίο Τύπου που εστάλη από το Γραφείο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα επικαλείται την επίσημη γνωμοδότηση του νομιάτρου Χρήστου Παπαδόπουλου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Ο Δήμος Καβάλας με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του,  ενημερώνει τους κατοίκους του Ζυγού Καβάλας πως σύμφωνα με τα όσα επισήμως βεβαιώνει η πλέον αρμόδια και υπεύθυνη δημόσια Αρχή, διά του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Παπαδόπουλου Χρήστου, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟΣ.

Εξάλλου, όπως δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στις 12/2/2018, δρομολογούνται από καιρό όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε στο μέλλον να αμβλυνθεί το πρόβλημα. Προς τούτο, ο Δήμος Καβάλας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».