Δήμος Καβάλας: Διαβάστε αναλυτικά τις εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς

17-19 Φεβρουαρίου 2018: Καθαρά Δευτέρα σε Καλαμίτσα και Φιλίππους, Αλφαβητοπαρέλαση αλλά και Street Party στο κέντρο της πόλης

Οδήμος Καβάλας προσκαλεί όλους τους δημότες να γιορτάσουν μαζί την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και στο Πάρκο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων με παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων και κρασιού.

Ώρα έναρξης: 11:00 με ελεύθερη είσοδο και σύνθημα «Πιάνουμε το φίδι και γιορτάζουμε τη Σαρακοστή τηρώντας τα έθιμά μας».

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα: 6μελής μπάντα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής «Harmony» στην Καλαμίτσα και 8μελής μπάντα λαϊκής, παραδοσιακής και ποντιακής μουσικής με επικεφαλής τη Μαρία Κεμεκενίδου στο Πάρκο Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων.

Αλφαβητοπαρέλαση και αποκριάτικο πάρτι δρόμου

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί η 13η ΑλφαΒητοπαρέλαση με τη συμμετοχή δημοτικών σχολείων από το Δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων με έναρξη  το Δημοτικό Σχολείο των Ποταμουδίων, διέλευση της οδού Ομονοίας και κατάληξη στην κεντρική πλατεία Ομονοίας της Καβάλας. Η φετινή 13η ΑΒπαρέλαση έχει θέμα: «…Όταν τα παραμύθια μιλούν».

Την ίδια μέρα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, στους πεζόδρομους των οδών Φιλελλήνων και Ερμού, στα παλιά Παντοφλάδικα, με τίτλο: «Kavala Street Party» από τις 15:00 ως τις 22:00.