Υπέρ της συνένωσης ΤΕΙ ΑΜ-Θ και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Μπαντέκα, παρουσία του Πρυτανεύοντος του Δημοκριτείου Σταύρου Τουλουπίδη-Το όραμα της διοίκησης Μέτιου για μια ενιαία και ισχυρή ακαδημαϊκή μονάδα

Στην έδρα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα μετέβη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιδρύματος Δημήτρη Μπαντέκα, παρουσία του Πρυτανεύοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σταύρου Τουλουπίδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του κ. Μέτιου για την ενδεχόμενη συγχώνευση του ΤΕΙ-ΑΜ-Θ με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Στις συζητήσεις που έγιναν διατυπώθηκε με σαφήνεια η πρόταση να ενωθούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ για να αποτελέσουν μια ισχυρή ακαδημαϊκή μονάδα με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι κ.κ. Μέτιος και Τουλουπίδης συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ ΑΜ-Θ όπου ο κ. Μέτιος εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στη συνένωση του ΤΕΙ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Παρόντες στη συνάντηση του κ. Μέτιου με τους κ.κ. Μπαντέκα και Τουλουπίδη ήταν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Αθανάσιος Μητρόπουλος και ο αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Φώτης Μάρης.

Λόγω της προγραμματισμένης συνάντησης των Πρυτανικών Αρχών με τον υπουργό Παιδείας το απόγευμα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2018, η σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας που συγκάλεσε ο κ. Περιφερειάρχης στην Κομοτηνή την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:00 μετατίθεται για την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 την ίδια ώρα.