Καβάλα: Διέρρηξαν έναν ολόκληρο… οικισμό στον Πύργο Απολλωνίας-Έκλεψαν μέχρι και τα σαμπουάν!

«Καλυμμένοι» πίσω από την κακοκαιρία οι διαρρήκτες «άνοιξαν» τουλάχιστον 8 σπίτια, κλέβοντας κυριολεκτικά ό,τι μπορούσε να μετακινηθεί-Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιο μπαράζ διαρρήξεων στη συγκεκριμένη περιοχή

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών στον Πύργο Απολλωνίας, στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι εισέβαλαν στα σπίτια τους και «σήκωσαν» ό,τι μπορούσε -κυριολεκτικά- να μετακινηθεί.

Κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν κάποιους εκ των ιδιοκτητών των εξοχικών, εικάζουν ότι η «δουλειά» έγινε τη νύχτα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018 κατά την οποία επικρατούσε κακοκαιρία, ώστε οι διαρρήκτες να έχουν ως «κάλυψη» τις άσχημες καιρικές συνθήκες ώστε να αποφύγουν τα όποια «αδιάκριτα» βλέμματα.

Το σχέδιό τους ήταν καλά οργανωμένο και ενήργησαν γρήγορα και στοχευμένα, «ανοίγοντας» σε μια νύχτα τουλάχιστον 8 σπίτια σε μια ζώνη των 200 μέτρων. Οι δράστες εισέβαλαν στα σπίτια παραβιάζοντας τα παράθυρα, αφού πρώτα απενεργοποίησαν τους συναγερμούς, όπου υπήρχαν.

Όσον αφορά τη λεία τους; Περιελάμβανε κυριολεκτικά τα πάντα: Αντικείμενα αξίας, όπως τηλεοράσεις και στερεοφωνικά, ρολόγια, ρούχα, τρόφιμα, ποτά, τενεκέδες με λάδι, βαρέλια με ελιές, μικροαντικείμενα, εργαλεία και χορτοκοπτικά μηχανήματα, ενώ δεν άφησαν ούτε τα… μισοτελειωμένα σαμπουάν από τα μπάνια!

Προκάλεσαν, δε, φθορές σε αντικείμενα τα οποία δεν κατάφεραν να πάρουν ή δεν… χώρεσαν στα φορτηγά!

Εύλογη διαπίστωση είναι ότι για να αδειάσουν στην κυριολεξία τόσα σπίτια, οι δράστες χρησιμοποίησαν φορτηγό, ενώ προξένησαν και ζημιές σε όσα αντικείμενα δεν κατάφεραν να πάρουν.

Το ευτύχημα είναι ότι σε όσα σπίτια μπήκαν δεν υπήρχαν ένοικοι, ούτε συνάντησαν κατοίκους ή περαστικούς, καθώς τότε είναι πιθανό οι απώλειες να ήταν πέρα από υλικές, μιας και οι δράστες αποδείχτηκαν αποφασισμένοι να μη φύγουν με άδεια χέρια από την επιδρομή τους.

Η Αστυνομία συλλέγει στοιχεία και τους αναζητά, όμως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες, ούσα έρημη η περιοχή τον χειμώνα, δυσκολεύει πολύ το έργο της.