Μετά από τρία χρόνια, αθώωση για τους συλληφθέντες στο περιθώριο των επεισοδίων στον Δημοτικό Κήπο

Οι δύο Καβαλιώτες κατηγορούνταν, μεταξύ άλλων, και για αφαίρεση χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ που «εκλάπη» κατά τη διάρκεια συμπλοκής «πατριωτών»-αντιεξουσιαστών σε εκδήλωση για τα «Ίμια»

Εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2018 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η υπόθεση των κατηγορουμένων για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «διατάραξη κοινωνικής ειρήνης», «επικίνδυνες σωματικές βλάβες» και «κλοπή» που «τραβούσε» από τον Δεκέμβριο του 2015 οπότε και είχαν συλληφθεί από άνδρες της Αστυνομίας Καβάλας.




Όλα έγιναν στο περιθώριο της «εκδήλωσης μνήμης και τιμής» για τους πεσόντες το 1996 στα Ίμια Έλληνες αξιωματικούς που διοργανώθηκε στον Δημοτικό Κήπο, εκεί όπου κάθε χρόνο έδιναν «ραντεβού» οι «πατριωτικές κινήσεις» της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής με συλλογικότητες αντιεξουσιαστών. Μιάμιση ώρα περίπου μετά το πέρας της εκδήλωσης του 2015, και ενώ η διμοιρία των ΜΑτ είχε αποχωρήσει, ακολούθησαν συμπλοκές και «μάχες» σώμα με σώμα στον Δημοτικό Κήπο που έληξαν με την παρέμβαση ανδρών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Αρκετές ώρες μετά, κοντά στο Δημαρχείο της Καβάλας, προσήχθησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης δύο νεαροί Καβαλιώτες ως «ύποπτοι» για συμμετοχή στα επεισόδια, επειδή φορούσαν μαύρα ρούχα, εμφάνιση και περιβολή που «ταίριαζε» με αυτή των αντιεξουσιαστών. Στο Αστυνομικό Μέγαρο προσήλθαν λίγο μετά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι και προχώρησαν σε μήνυση κατά των προσαχθέντων παρόλο που δεν τους αναγνώρισαν ως άμεσα συμμετέχοντες στις συμπλοκές του Δημοτικού Κήπου.

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών, με καταγωγή από τη Δράμα, κατήγγειλε ότι του είχε αφαιρεθεί ένα τσαντάκι εντός του οποίου υπήρχε το ποσό των… 12.000 ευρώ σε μετρητά!

Τρία χρόνια μετά και ενώ είχαν προηγηθεί ουκ ολίγες αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης, οι δύο κατηγορούμενοι Καβαλιώτες αθωώθηκαν παμψηφεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που διήρκησε μιάμιση περίπου ώρα, οι κατήγοροι (εκ των οποίων προσήλθαν οι τρεις) απέσυραν τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει, αδυνατώντας να καταθέσουν ότι οι συλληφθέντες ήταν και οι δράστες.

Σε ό,τι αφορά την κλοπή των 12.000 ευρώ και ερωτώμενος από την Έδρα για ποιον λόγο είχε «επάνω» του ένα τόσο μεγάλο ποσό, ο παθών υποστήριξε ότι επρόκειτο να αγοράσει ένα κατάστημα στη Δράμα και τα χρήματα ήταν μέρος του τιμήματος, για να εισπράξει την εύλογη παρατήρηση του Εισαγγελέα «πώς είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να αγοράσει μαγαζί στη Δράμα κάνει… βόλτα ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στην Καβάλα και μάλιστα ενώ έχει πρόθεση να παραστεί σε μια εκδήλωση όπου, είναι γνωστό, ότι κάθε χρόνο σημειώνονται τέτοιου είδους επεισόδια…»!

Την υπεράσπιση των δύο Καβαλιωτών είχαν οι δικηγόροι Καβάλας Λευτέρης Λεοντζάκος και Ευγενία Παπαναστασίου.