Ενημερωτική ημερίδα της Ένωσης Συνοριακών Νομού Καβάλας για το νέο μισθολόγιο

Οι αστυνομικοί ανησυχούν για τις μειώσεις στο μισθολόγιο επί πραγματικών δεδομένων-Έχουν ήδη δρομολογηθεί ενέργειες τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο για να αποτραπεί κάτι τέτοιο, καθώς και ανάλογες ενημερωτικές δράσεις

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, η Ένωση Συνοριακών Νομού Καβάλας διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το νέο μισθολόγιο το οποίο εφαρμόζεται ήδη από αρχές του έτους.

Με καλεσμένους τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ( ΠΟΣΥΦΥ ) Χαρέλα Παναγιώτη, τους νομικούς συμβούλους και συνεργάτες της ΠΟΣΥΦΥ Μισαηλίδη Ιωάννη και Λάγο Γεώργιο και τον αστυνομικό και συνεργάτη της ΠΟΣΥΦΥ για θέματα μισθολογίου Παπαγιάννη Νικόλαο, πραγματοποιήθηκε ανάπτυξη της πραγματικής διάστασης της εφαρμογής του νέου μισθολογίου. Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχος Γκράνας Γεώργιος.

Αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι ανισότητες τις οποίες έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η τοποθέτηση των αστυνομικών στην Γ’ κατηγορία, οι μειώσεις στο μισθολόγιο επί πραγματικών δεδομένων, οι ενδεχόμενες απώλειες που θα προκύψουν από διαφοροποίηση του βαθμολογίου, αλλά και το ηθικό σκέλος της διάκρισης που επιτυγχάνει η Διοίκηση με την εκ νέου γέννηση αυτού του διαχωρισμού. Η Ομοσπονδία ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες τις οποίες έχει ήδη αναλάβει αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο.

«Πεποίθηση της Ένωσής είναι η έγκυρη ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τόσο σοβαρά ζητήματα, ώστε η γνώση να είναι παράγοντας κρίσεως για κάθε εξέλιξη. Ούτε φημολογίες, αλλά ούτε και αόριστες αναφορές δε βοηθούν στην αντικειμενική κρίση για κάθε συνάδελφο. Με δεδομένα και συγκεκριμένα στοιχεία τεκμηριώνεται κάθε συνδικαλιστική θέση και τοποθέτηση. Στην κατεύθυνση αυτή η Ένωσή μας θα συνεχίσει να κινείται με γνώμονα την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση», αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συνοριακών Νομού Καβάλας.