Αλφαβητοπαρέλαση 2018: Ένα υπέροχο παραμύθι τελείωσε, ένα άλλο ξεκινάει [φωτογραφίες]

Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, οι μικροί μαθητές σύστησαν σε όσους κατέβηκαν στο κέντρο της Καβάλας τους ήρωες από γνωστά παραμύθια-Ποιο θα είναι το θέμα της επόμενης Αλφαβητοπαρέλασης

Αναβλήθηκε την πρώτη φορά λόγω «Μακεδονικού», τη δεύτερη λόγω καιρού, όμως τα… παραμύθια τέλειωσαν, κυριολεκτικά. Η 13η Αλφαβητοπαρέλαση με θέμα τους ήρωες από γνωστά παραμύθια πέρασε, πλέον, στην ιστορία, αλλά θα αργήσει να περάσει από τη μνήμη των παιδιών που τη βίωσαν.

Η Καβάλα άρχισε από νωρίς να γεμίζει από… μάγισσες και πριγκίπισσες, με την παραμυθένια πορεία να ξεκινάει από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2018 με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας, μέσω της οδού Ομονοίας.

Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, οι μικροί μαθητές από Δημοτικά Σχολεία όλου του Νομού Καβάλας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, «σύστησαν» στους Καβαλιώτες τον Πινόκιο, τον Κουρέα της Σεβίλης, την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, βασιλόπουλα και ξωτικά από γνωστά παραμύθια που έχουν χιλιοδιαβαστεί από γενιές και γενιές.

Στην πλατεία Ελευθερίας τους περίμενε ο «Μολυβένιος Στρατιώτης» Απόστολος Μουμτσάκης και όλοι οι διοργανωτές, για να τους απονείμουν τον έπαινο συμμετοχής, αλλά και το θέμα της επόμενης Αλφαβητοπαρέλασης, το οποίο είναι οι γεύσεις και τα αρώματα.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου στο ίδιο μέρος, με την ίδια όρεξη και το ίδιο κέφι το οποίο μοιράστηκαν απλόχερα μικροί και μεγάλοι. Κι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Αρκεί μια ματιά στα πρόσωπα των παιδιών που συμμετείχαν…

Δείτε φωτογραφίες από την 13η Αλφαβητοπαρέλαση