Σύλλογος ΠΝΟΗ: Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας

Μαθητές και καθηγητές έπαιξαν και έμαθαν για τον Εθελοντισμό, τον Σεβασμό, την Προσφορά και την Αλληλεγγύη, όπως εκφράζονται μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2018 στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας ενημερωτική εκδήλωση για τον εθελοντισμό και παράλληλα παρουσιάστηκε ο Σύλλογος ΠΝΟΗ και όλες οι δράσεις του.

Από την ΠΝΟΗ ήταν η Γενική Γραμματέας Νίκη Ανέστη, η Ταμίας Ελένη Ψυρούκη και η εθελόντρια Κλημεντίνη Χατζηγιάννη.

Η κ. Ανέστη ξεκίνησε ευχαριστώντας τα παιδιά και τις καθηγήτριές τους κ. Μυρσίνη Χατζηγιάννη και για την πρόσκληση, συνέχισε μιλώντας για τον εθελοντισμό και έκλεισε κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση της ΠΝΟΗΣ και των δράσεών της. Ταυτόχρονα, τα παιδιά παρακολουθούσαν και μια παρουσίαση των δράσεων στα 16 χρόνια ύπαρξης του Συλλόγου, μέσα από φωτογραφίες, αφίσες και αποκόμματα από εφημερίδες.

Ακολούθησε συζήτηση, καθώς οι κυρίες δεχθήκανε πάρα πολλές ερωτήσεις από τους νεαρούς μαθητές, όπως ποια ήταν η αιτία για την ίδρυση του Συλλόγου, πώς οργανώθηκε με το πέρασμα του χρόνου, πώς μπορεί να γίνει κανείς μέλος στην ΠΝΟΗ, αν λένε «ευχαριστώ» οι υποστηριζόμενες οικογένειες, αν υπάρχει ανταγωνισμός με άλλους παρόμοιους συλλόγους, πόσο χρονών είναι ο νεότερος εθελοντής, εάν τις ικανοποιεί αυτό που κάνουν σαν εθελόντριες, πού βρίσκεται ο χώρος της ΠΝΟΗΣ, ποια η διαφορά του Δ.Σ. από τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου κ.α.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι μαθητές έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και συμμετείχαν ενεργά .

Μετά το τέλος της εκδήλωσης μαθητές και καθηγήτριες έπαιξαν ένα παιχνίδι στην αυλή του σχολείου, στο οποίο οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν Εθελοντισμός, Σεβασμός, Προσφορά και Αλληλεγγύη και τα παιδιά το χάρηκαν πολύ.