Η Καβάλα γυρίζει τη… δικιά της σκηνή του ταγκό από το «Άρωμα Γυναίκας» [βίντεο]

Στον ρόλο του Αλ Πατσίνο ο Μάκης Κρεμμύδας και της Γκαμπριέλ Ανουάρ η Μαρίνα Λαμπροπούλου-Περισσότερα εντός και... την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας

Eίναι από τις διασημότερες σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου και σίγουρα η διασημότερη της ταινίας «Άρωμα Γυναίκας». Ο λόγος για το ταγκό που χόρεψε ο Αλ Πατσίνο με την Γκαμπριέλ Ανουάρ.

Η μουσική που συνοδεύει τον αξέχαστο χορό τους έχει τίτλο “Por una cabeza” και συνθέτης της είναι ο Αργεντινός μουσικός Κάρλος Γκαρντέλ. Ο Αλ Πατσίνο υποδύθηκε τον Φρανκ Σλέιντ, έναν απόστρατο και τυφλό αντισυνταγματάρχη, ο οποίος γίνεται ο μέντορας ενός νεαρού, του συνεσταλμένου Τσάρλι Σιμς (Κρις Ο’Ντόνελ).




Ο Σλέιντ, συνοδευόμενος πάντα από τον νεαρό Τσάρλι, πλησιάζει την Ντόνα, την οποία υποδύεται η Βρετανή ηθοποιός Γκαμπριέλ Ανουάρ, η οποία περιμένει τον φίλο της σε ένα ακριβό εστιατόριο και της ζητά να χορέψουν ταγκό. Η Ντόνα, σύμφωνα με το σενάριο, δέχεται και ο σκηνοθέτης χαρίζει στον κινηματογράφο έναν από τους ομορφότερους χορούς, με τον Αλ Πατσίνο να είναι απολαυστικός και να κερδίζει το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου και η ταινία «Άρωμα Γυναίκας», το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Τι σχέση, έχουν, όμως τα παραπάνω με την Καβάλα; Η απάντηση βρίσκεται στην εκδήλωση για τα Άτομα με Ικανότητες, όπως ονομάζεται, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας.

Σ΄αυτήν την εκδήλωση η Μαρίνα Λαμπροπούλου, δασκάλα χορού και ιδιοκτήτρια της ομώνυμης Σχολής Χορού στην Καβάλα, μαζί με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας Μάκη Κρεμμύδα, θα αναπαραστήσουν τη διάσημη σκηνή του ταγκό από το «Άρωμα Γυναίκας», ενώ η κ. Λαμπροπούλου ετοιμάζει και μια έκπληξη

Πάντως αυτό δε θα είναι το μοναδικό αξιοπρόσεκτο στιγμιότυπο της εκδήλωσης, καθώς θα περιλαμβάνει μια σειρά από εντυπωσιακές, αλλά και… διδακτικές δράσεις, όπως την επίδειξη αυτοάμυνας που θα αφορά σε γυναίκες, ώστε να μάθουν τα βασικά βήματα για να αποτρέπουν τις επιθέσεις από επίδοξους ληστές ή βιαστές, πολλή μουσική και φυσικά χορό.

Δείτε το βίντεο από τις πρόβες του… Καβαλιώτικου διάσημου ταγκό

 

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρίνα Λαμπροπούλου επιχειρεί κάτι τέτοιο, καθώς και το 2017 πραγματοποίησε ανάλογη εκδήλωση, εμμένοντας στον χορό και κυρίως στη δύναμη και στην ευαισθησία την οποία βγάζουν μέσα από αυτόν τα Άτομα με Ειδικές Ικανότητες σώματος, ψυχής και καρδιάς.

Δείτε βίντεο από τον χορό με ΑμεΑ το 2017