ΕΟΣ Καβάλας: Τριήμερο της Αποκριάς… 2,5 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας [φωτογραφίες]

Το αλπικό σκηνικό των ορεινών όγκων του Bansko και του Pirin και η κατάκτηση της κορυφής Ovinati στα 2.610 μέτρα αποζημίωσε τους 12 ορειβάτες του Συλλόγου για τις δυσκολίες της εφτάωρης απαιτητικής διαδρομής

Στο Bansko και στα ορεινά τοπία του Pirin βρέθηκαν 12 ορειβάτες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, οι οποίοι ακολούθησαν το πρόγραμμα του Συλλόγου, για το εορταστικό τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου 2018.

Η εποχή προσέφερε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των γνωστών κορυφών, τις οποίες συνήθως ο Σύλλογος επισκέπτεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Αντίθετα, αυτήν την φορά το πεδίο ήταν αλπικό, με ιδιαίτερες απαιτήσεις από τους φιλόδοξους ορειβάτες.

Η όποια δυσκολία του να περπατάς στο χιόνι αποζημιώθηκε με το παραπάνω από το πανόραμα της πάλλευκης περιοχής, η οποία σε συνδυασμό με τις παγωμένες λίμνες και πλαγιές αποκάλυψε το μεγαλείο της ξεχωριστής ομορφιάς της άγριας φύσης.

Η συνολική πορεία μέσα στο κάτασπρο τοπίο διήρκεσε περίπου 7 ώρες και μεταξύ των άλλων, απέφερε και την κατάκτηση μιας δύσκολης, λόγω των συνθηκών, κορυφής, της Ovinati στα 2.610 μέτρα.