Ταλαιπωρία χωρίς… επιστροφή από Καβάλα για Αθήνα με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Διαβάστε γιατί επιβάτες έμειναν με το μετ' επιστροφής εισιτήριο στο... χέρι 9 ώρες πριν από την αναχώρηση του δρομολογίου - Μαρτυρία-καταγγελία παθόντα

Μια αναπάντεχη ταλαιπωρία βίωσαν όσοι θέλησαν να ταξιδέψουν την Καθαρά Δευτέρα με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας από την Καβάλα για την Αθήνα. Έχοντας εισιτήρια μετ’ επιστροφής, ήτοι πληρωμένα, πήγαν στο ΚΤΕΛ της Καβάλας 9 και πλέον ώρες πριν από την αναχώρησή τους για να ταξιδέψουν με το βραδινό λεωφορείο των 21:00.




Ωστόσο η πρώτη ψυχρολουσία ήρθε όταν έμαθαν από τον ελεγκτή εισιτηρίων ότι δεν υπάρχουν θέσεις με το βραδινό δρομολόγιο, ενώ οι επιβάτες οι οποίοι… ξέμειναν ήταν αρκετοί. Η δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη ήταν όταν ρώτησαν αν θα μπει έκτακτο λεωφορείο, μιας και όσο περνούσε η ώρα οι επιβάτες… πλήθαιναν, με την απάντηση να είναι και πάλι αρνητική και αφοπλιστική, καθώς ζητήθηκε από τα… «κεντρικά να μπει λεωφορείο, αλλά δεν μπήκε». Τελικά οι επιβάτες έμειναν με το εισιτήριο στο χέρι και επέλεξαν να μεταβούν σε όμορες πόλεις και στη συνέχεια να ταξιδέψουν από εκεί στην Αθήνα, καθώς οι περισσότεροι δούλευαν την επομένη.

Ο Χ. Π. (το πλήρες όνομα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου), εις εκ των παθόντων επιβατών, εξιστορεί γλαφυρά στο KAVALA POST το παραπάνω σκηνικό, ενώ αναρωτιέται για πόσο ακόμα οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό και εν γένει με την εικόνα της Καβάλας θα συνεχίσουν να… πετάνε χαρταετό ενήμερα (και μη) της Καθαράς Δευτέρας.

Η μαρτυρία του επιβάτη

Χτες το μεσημέρι (σ.σ.: Καθαράς Δευτέρας) πήγαμε για επικύρωση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής στο ΚΤΕΛ από Καβάλα για Αθήνα. Στο ΚΤΕΛ της Καβάλας, λοιπόν 9 ώρες (!) πριν την επιβίβαση ο ελεγκτής μάς είπε πως εξαντλήθηκαν οι θέσεις.

Ρωτήσαμε τι ώρα θα μπει το επόμενο και μας είπε πως δεν θα υπάρχει επόμενο. Στην αρχή νομίσαμε ότι μας κάνει πλάκα. Ήταν μεσημέρι ακόμα και το λεωφορείο για Αθήνα είχε γεμίσει.

Στην ερώτηση γιατί δεν μπαίνει άλλο λεωφορείο, μιας και καθ’ ομολογία του υπεύθυνου ήμασταν πολλοί που είχαμε ξεμείνει (πολλές ώρες πριν την αναχώρηση) η απάντηση ήταν «Ε, το ‘πάμε στα κεντρικά, ήταν να μπει λεωφορείο, αλλά δεν μπήκε». Τελικά ο κόσμος που ταλαιπωρήθηκε Καθαρά Δευτέρα ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ εισιτήριο, αλλά χωρίς να βρει θέση, πήγε Θεσσαλονίκη, Δράμα και Ξάνθη.

Αντιλαμβάνεστε τι εντυπώσεις προκαλέσαμε στους επισκέπτες που νομίζουν ότι είναι σε κάποιο χωριό του Μεσοπολέμου. Γιατί τουρισμός δεν είναι μόνο τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία και τα air bnb. Με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και εξηγήσεις δε μας αξίζει τίποτα.