Σε αστυνομικό κλοιό η Καβάλα λόγω εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής και αντισυγκέντρωσης αναρχικών [φωτογραφίες]

Οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το ξενοδοχείο GALAXY στο οποίο πραγματοποιούνταν η πολιτική εκδήλωση του κόμματος, καθώς τους έκοψαν τον δρόμο δεκάδες αστυνομικοί και 2 διμοιρίες των ΥΜΕΤ

Σε αστυνομικό κλοιό είναι από το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2018 το κέντρο της Καβάλας, λόγω εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο GALAXY η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 και αντισυγκέντρωσης αντιφασιστών στον Δημοτικό Κήπο.

Συγκεκριμένα, η Τοπική Οργάνωση Καβάλας της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματίσει το απόγευμα την κοπή βασιλόπιτας και στη συνέχεια πολιτική εκδήλωση με θέμα τα μνημόνια και το Μεταναστευτικό, με ομιλητές τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και βουλευτή επικρατείας Χρήστο Παππάς, τον αντιστράτηγο ε.α. και ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο και τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Την ίδια ώρα ομάδα αντιφασιστών και αντιφασιστριών πραγματοποίησε αντισυγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας, σηκώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και της Αστυνομίας, ενώ πέταξαν και σχετικά τρικάκια.

Η ομάδα των αντιφασιστών επιτηρούνταν από δύο διμοιρίας των ΥΜΕΤ, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, ενώ η Τροχαία είχε «κόψει» την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Βενιζέλου από τη διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ και μέχρι το ξενοδοχείο GALAXY.

Τελικά οι αντιφασίστες αποχώρησαν συντεταγμένα λίγο μετά τις 20:30, υπό τη συνεχή επιτήρηση μιας διμοιρίας, ενώ σε όλο το κέντρο της πόλης, με επίκεντρο το ξενοδοχείο GALAXY και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, για προληπτικούς λόγους.