Εκλογές ΕΥΚ Καβάλας: Οι Οικοδόμοι καταγγέλλουν παράνομη αντικατάσταση εκλεγμένου Αντιπροσώπου τους

Το Σωματείο τους κάνει λόγο για ακόμη μια «αυθαιρεσία» της ΠΑΣΚΕ, της πλειοψηφούσας παράταξης του Εργατικού Κέντρου που «αυτή τη φορά ξεπέρασε τα εσκαμμένα»...

Μια μέρα μετά τη διενέργεια του Εκλογικού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου όπου, μεταξύ άλλων, οι 90 Αντιπρόσωποι των Σωματείων προσήλθαν στις κάλπες και ανέδειξαν νέα 15μελή Διοίκηση στο ΕΥΚ Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας καταγγέλλει την απερχόμενη Διοίκηση για μεθοδεύσεις εις βάρος τους που εκδηλώθηκε με την παράνομη αντικατάσταση εκλεγμένου Αντιπροσώπου τους στις εκλογές από άλλο, αναπληρωματικό, δίχως αυτό να προβλέπεται.

Οι Οικοδόμοι κάνουν ακόμη λόγο για «σωρεία νοθειών» στα «Σωματεία-Φαντάσματα» που έχει «φτιάξει» η ΠΑΣΚΕ για να ελέγχει τους εργάτες του Νομού Καβάλας, προειδοποιούν για προσφυγή στη Δικαιοσύνη με σκοπό να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, ενώ δεν παραλείπουν να καταφερθούν ενάντια και στον δικηγόρο Καβάλας ο οποίος είχε την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των Οικοδόμων.

Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα εσκαμμένα μπαίνοντας σε ξένα χωράφια…

«Η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας καταγγέλλει την απερχόμενη πλειοψηφία του ΕΥΚ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ διότι, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, παρανόμως αντικατέστησε τον  εκλεγμένο αντιπρόσωπο του Σωματείου μας Γαλαζούλα Παναγιώτη με τον αναπληρωματικό Παπαδόπουλο Αθανάσιο, εγγράφοντάς τον στο Μητρώο Μελών και δίνοντάς του το δικαίωμα παρανόμως να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες του ΕΥΚ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ στις 24/02/2018.

Παραβίασε κατάφορα τη διαδικασία αντικατάστασης που ορίζεται από το συνδικαλιστικό νόμο Ν.1264/82 και το καταστατικό του ΕΥΚ που προβλέπουν ατομική αίτηση παραίτησης του Τακτικού αντιπροσώπου προς το Δ/Σ του Σωματείου η οποία αναφέρει το λόγο παραίτησης και έγγραφο αντικατάστασής του από το Σωματείο προς το ΕΥΚ βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών με τον πρώτο αναπληρωματικό, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Σωματείου, το οποίο ποτέ δεν έγινε.

Είναι μια ακόμα αυθαιρεσία της «δημοκρατικά εκλεγμένης» πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία νοθειών στα Σωματεία – φαντάσματα που ελέγχει απόλυτα, για την αναπαραγωγή αντιπροσώπων για να μπορεί ανεμπόδιστα να περνά τη γραμμή και τα θέλω της εργοδοσίας στη συνείδηση των εργατών. Μόνο που αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα εσκαμμένα μπαίνοντας σε ξένα χωράφια.

Μεγάλες ευθύνες έχει και ο διορισμένος από το Δικηγορικό Σύλλογο για τις αρχαιρεσίες του ΕΥΚ δικηγόρος Ελληνίδης Κυριάκος που προέδρευε της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος είχε αρνητική στάση στην παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας, φτάνοντας στο σημείο να απορρίψει χωρίς καν να εξετάσει την ένσταση που κατέθεσε, ενώ θα μπορούσε να εύκολα να εξακριβώσει το προφανές, αν απλά ζητούσε να του δοθούν τα πρακτικά των τελευταίων αρχαιρεσιών του Σωματείου.

Κάνουμε ξεκάθαρο προς όλους τους εμπλεκόμενους, πως το Σωματείο μας δε θα επιτρέψει να συμβαίνουν τέτοιου είδους παράνομες παρεμβάσεις. Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας».