Τάσος Καρασαββόγλου: Το Νοσοκομείο Καβάλας θα ζήσει και χωρίς τις δωρεές του TAP…

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, δια στόματος του διοικητή του, επιμένει και θα επιμένει να μη δέχεται ενισχύσεις από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την τοπική κοινωνία-Καμία δωρεά αποδεκτή όσο δεν αλλάζει η όδευση του αγωγού

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) AG, δώρησε 45.000 ευρώ για την ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» (διαβάστε σχετικά εδώ), ενώ πριν από μερικές μέρες παρέδωσε 20 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή στα Παραρτήματα Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ανάλογη νύξη έχει γίνει και στο Νοσοκομείο Καβάλας; Ο διοικητής του Ιδρύματος Τάσος Καρασαββόγλου απαντάει στο KAVALA POST ότι «Εμμέσως μας πλησίασαν, ευθέως όχι».

Κι αν υπάρξει ευθέως, πρόταση για δωρεά στο οικείο Νοσοκομείο; Ο κ. Καρασαββόγλου απαντάει ακόμα πιο ξεκάθαρα, δηλώνοντας εξ’ αρχής αρνητικός, με συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία άπτονται της τοπικής κοινωνίας, της επιχειρηματικής ηθικής και των «ανοιχτών λογαριασμών» προς την Καβάλα: «Έχω την άποψη ότι το Νοσοκομείο Καβάλας δεν δέχεται δωρεές από φορείς όπως ο TAP οι οποίοι έχουν “ανοιχτούς λογαριασμούς” με την κοινωνία της Καβάλας και ιδιαίτερα με την τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Ταυτιζόμαστε με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας κι έχουμε την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει η όδευση του αγωγού, η οποία, όπως είναι χαραγμένη τώρα, απαξιώνει την καλλιεργούμενη γη και τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής. Υιοθετούμε τις αιτιάσεις της τοπικής κοινωνίας κι όσο δεν κλείνει αυτό το θέμα, εμείς δε θα μπούμε σε καμία διαδικασία αποδοχής οποιασδήποτε δωρεάς από τον πολυεθνικό οργανισμό. Θα ζήσουμε και χωρίς αυτές τις δωρεές»…

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Καρασαββόγλου, το ίδιο ισχύει και θα ισχύει για οποιαδήποτε επιχείρηση η οποία έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τους δημότες της Καβάλας.