Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου της Νέας Περάμου τα έβαψαν… πολύχρωμα [φωτογραφίες]

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και ζωγράφοι έδωσαν ζωή στις σχολικές αίθουσες, αλλά σε αξίες, όπως της συνεργασίας, της συμμετοχής, της διδασκαλίας, της γνώσης, της αγάπης για την Τέχνη και τον χώρο του σχολείου

Λένε ότι οι ψυχρές σχολικές τάξεις, εκτός του ότι δημιουργούν αρνητική ψυχολογία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, μειώνουν τις μαθησιακές επιδόσεις. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου της Νέας Περάμου Καβάλας το γνωρίζουν καλά αυτό, φροντίζοντας να γεμίσουν τις τάξεις τους με… πολύχρωμα ενυδρεία, χαρταετούς, ανοιξιάτικες εικόνες και γαλάζιους ουρανούς!

Η ιδέα απλή: Ο δάσκαλος Γιάννης Κανίογλου, μίλησε θεωρητικά στους μαθητές για ζεστά χρώματα, για ψυχρά χρώματα, για κίτρινο, λεμόνι, λαχανί… «Για το πώς παίρνουμε νέα χρώματα, ώστε να ζωγραφίσουμε την αίθουσά μας. Αρχίσαμε να επιλέγουμε ψάρια που μας αρέσουν, σε όποιο χρώμα τα θέλαμε, σε όποιο μέγεθος, ακόμη κι αν είναι φανταστικά… Ελεύθεροι άνθρωποι, ελεύθερη θέληση, πολύ χαρά… Του δώσαμε κέφι σήμερα», σχολιάζουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Τα υλικά συγκεντρώθηκαν, οι σκαλωσιές στήθηκαν, η βοήθεια της καλλιτεχνικής… τεχνογνωσίας άπλετη από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο, η βοήθεια των εκπαιδευτικών δεδομένη, όπως και πολλών γονέων, η διάθεση στο ζενίθ…

Δε χρειάστηκε κάτι άλλο για να αρχίσει η ζωγραφική σε αίθουσες του Ενιαίου Λυκείου και Γυμνασίου της Νέας Περάμου Καβάλας, μια εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία εκτός του αισθητικού αποτελέσματος, ενίσχυσε τα φθίνοντα, τη σημερινή εποχή, αγαθά της συνεργασίας, της συμμετοχής, της διδασκαλίας, της γνώσης, της αγάπης για την Τέχνη και τον χώρο και της προστασίας του σχολείου για τις επόμενες γενιές.

«Μια ιδέα καθηγητών και μαθητών η οποία έγινε πραγματικότητα και θα συνεχιστεί από τους επόμενους μαθητές. Βοήθησα αντλώντας θέματα από άλλους καλλιτέχνες (Ακριθάκης, Όπη Ζούνη, από βιβλία και εγκυκλοπαίδειες). Η όλη προσπάθεια χρειάστηκε αγάπη, χρόνο και κόπο. Ανιδιοτελώς…», αναφέρει ο κ. Κανίογλου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το πολύχρωμο αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας