Από ανθρώπινο χέρι η φωτιά στα Ποταμούδια σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής

Έσβησε η φωτιά, παραμένει στο σημείο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας-Άνδρες του Σώματος «χτένισαν» το εσωτερικό του σπιτιού, διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί άστεγου ο οποίος ήταν μέσα την ώρα της πυρκαγιάς

Έσβησε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018 η φωτιά σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στα Ποταμούδια στην Καβάλα και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ασπασίας και Θέτιδος (διαβάστε σχετικά εδώ), ενώ στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Άνδρες του Σώματος, οι οποίοι έσπευσαν άμεσα στο σημείο, κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ «χτένισαν» και το εσωτερικό της κατοικίας, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες κατοίκων για έναν άστεγο ο οποίος βρισκόταν την ώρα της φωτιάς μέσα στο σπίτι, κάτι το οποίο (ευτυχώς) διαψεύστηκε.

Ωστόσο οι γείτονες επιμένουν ότι το απόγευμα υπήρχαν άτομα μέσα στο σπίτι, κάνοντας λόγο για άστεγους οι οποίοι συνήθιζαν να ανάβουν φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν, ενώ το σπίτι ήταν γεμάτο με σκουπίδια -πιθανώς από τους περιστασιακούς ρακοσυλλέκτες ενοίκους του- εξ ου και η γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του σπιτιού και οι μαύροι καπνοί οι οποίοι κάλυψαν τη γειτονιά.

Όλα, όμως, θα ξεκαθαριστούν από το πόρισμα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, το οποίο θα διαλευκάνει το πώς ξεκίνησε η φωτιά. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, αλλά ούτε και ζημιές σε παρακείμενες κατοικίες, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.