Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κ. Γιατζόγλου οι «επιθέσεις» αναρχικών στα καταστήματα της Πειραιώς στην Καβάλα

Ανάληψη ευθύνης για τα «γκαζάκια» και τις σπασμένες τζαμαρίες αναρτήθηκε στο IndyMedia από τις Μαχόμενες Αντικρατικές Ατομικότητες

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018, άγνωστοι «επιτέθηκαν» στα δύο καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Καβάλα, σε αυτό της οδού Ομονοίας και σε αυτό της Ερυθρού Σταυρού στο Φάληρο. Στο κατάστημα της Ομονοίας, οι δράστες πέταξαν «γκαζάκια», προκαλώντας ζημιές στην είσοδο του καταστήματος, ενώ στο κατάστημα της Ερυθρού Σταυρού «έσπασαν» τζαμαρίες της εισόδου και το ΑΤΜ με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (δείτε φωτογραφίες εδώ).

Δυο μέρες μετά αναρτήθηκε στον ιστότοπο athens.indymedia.org προκήρυξη ανάληψη ευθύνης από τις Μαχόμενες Αντικρατικές Ατομικότητες. Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η διπλή «επίθεση» στην Τράπεζα Πειραιώς στην Καβάλα έγινε ως «ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του συντρόφου Κ. Γιατζόγλου».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του κράτους

«Στις 21/2 ο σύντροφος κ.Γιατζόγλου ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισσας ,στις φυλακές κορυδαλλού. (εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο κορυδαλλό για δικαστικούς λόγους, για άλλη υπόθεση).

Στις 24/2, ΕΚΑΜ εισέβαλαν στις φυλακές κορυδαλλού απαγάγωντας κυριολεκτικά το συντροφο με βίαιο τρόπο. Μετά από 8 ημέρες, ο κ.Γιατζόγλου ξεκίνησε και απεργία δίψας και το υπουργείο δικαιοσύνης καθυστερεί εσκεμμένα να ικανοποιήσει τα αιτήματα του συντρόφου, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης τα ξημερώματα της Παρασκευής, τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στη τράπεζα Πειραιώς στην οδό Ομονοίας στη Καβάλα καθώς παράλληλα επιτεθήκαμε στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ερυθρού Σταυρού και σπάσαμε την πρόσοψη και το ΑΤΜ της τράπεζας.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Κ.ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ
ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΥΓ:ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ “ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Γ.ΜΙΧΑΙΛΙΔΗ, Δ.ΠΟΛΙΤΗ, Ν.ΡΩΜΑΝΟ, Α.ΝΤΑΛΙΟ ΚΑΙ Γ.ΤΣΑΚΑΛΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ.