Στα «κάγκελα» και οι φωτογράφοι του Παγγαίου-Συνάντηση με τον Φίλιππο Αναστασιάδη

Η διοίκηση του δήμου στέκεται δίπλα στον αγώνα του Σωματείου Φωτογράφων, με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για ένα δίκαιο αίτημα το οποίο άπτεται της επιβίωσης ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου

Την αντίδρασή τους στις εξαγγελίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις οποίες η λήψη των φωτογραφιών για την έκδοση των νέων βιομετρικών Αστυνομικών Ταυτοτήτων θα πραγματοποιείται από μία μόνο εταιρεία (διαβάστε σχετικά εδώ) εξέφρασαν μέλη του Σωματείου Φωτογράφων Νομού Καβάλας τα οποία δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου, Δημήτρης Δημοσθενίδης, Λευτέρης Ποιμενίδης και Παναγιώτης Παπαευαγγέλου σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης 6 Μαρτίου 2018 με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη.

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και για τις περαιτέρω αρνητικές συνέπειες που ενδέχεται να οδηγήσουν στη συρρίκνωση του κλάδου τους. Ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι  πρόκειται για μια κίνηση που αν προχωρήσει θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο αρκετών φωτογραφείων, καθώς η έκδοση φωτογραφιών για διαβατήρια και ταυτότητες αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για τις επιχειρήσεις τους.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο Σωματείο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η έκδοση της φωτογραφίας ταυτότητας είναι ένα αντικείμενο που χρόνια τώρα ο κλάδος των επαγγελματιών φωτογράφων διαχειρίζεται και εξυπηρετεί με γνώση, αξιοπιστία και υπευθυνότητα. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των φωτογράφων που αποτελεί, παράλληλα ζήτημα επιβίωσης και βιωσιμότητας της επιχείρησής τους».