Λύκειο Ελληνίδων και Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε κοινή πολιτιστική πλεύση

Μαρίνα Φιλιππίδου και Θόδωρος Μαρκόπουλος επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία των δύο πλευρών-Τι ζήτησε η νέα Διοίκηση του ΛΕΚ από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας (διαβάστε σχετικά εδώ), τα μέλη του επισκέφθηκαν τον  Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο για να συζητήσουν τις νέες αρμοδιότητες και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη διοίκηση του Λυκείου Ελληνίδων.

Η νέα πρόεδρος του ΛΕΚ Μαρίνα Φιλιππίδου σχολίασε ότι «το Λύκειο Ελληνίδων γενικότερα θέλει τη βοήθεια του κ. Μαρκόπουλου, όπως μας την παρέχει κάθε φορά, στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης ή σε κάποιο ταξίδι για την διοργάνωση κάποιου φεστιβάλ. Αυτό που ζητάμε από τον κ. Μαρκόπουλο, πράγμα που θα κάνουμε και από τη δήμαρχο όταν την επισκεφθούμε, είναι να κάνουμε αγορές παραδοσιακών φορεσιών. Έχουμε πλούσια ιματιοθήκη, όμως χρειάζεται συνέχεια να την εμπλουτίζουμε. Από την πλευρά τους βέβαια οι καβαλιώτες έχουν δώσει φορεσιές, όπως και οι παγγαιορίτες, που είχαν στις ντουλάπες τους απ’ τους προγόνους τους. Ιδιαίτερες προσφορές είχαμε από την Θάσο. Επίσης, μας δίνουν πολλά αντικείμενα, ειδικά από την Μικρά Ασία τα οποία δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη, αφού το ΛΕΚ είναι και Κέντρο Βαλκανικής Λαογραφίας και λειτουργεί ως Μουσείο. Δεχόμαστε και δωρεές και είναι καλό να διατηρηθούν στο δικό μας Σωματείο. Καλό θα είναι οι φορεσιές να συγκεντρωθούν και να προβληθούν στις προθήκες μας για να τις μάθουν και οι νεώτερες γενιές για να διατηρηθεί η ιστορία και η παράδοσή μας».

Ο κ. Μαρκόπουλος υποδεχόμενος τις κυρίες του ΛΕΚ, είπε πως μια από τις πλέον διακεκριμένες οργανώσεις της Καβάλας οι οποίες ασχολούνται με τον πολιτισμό είναι το Λύκειο Ελληνίδων της Καβάλας. «Είναι γεγονός πως πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος έχει πάρα πολλές δεκαετίες ιστορίας και μια υψηλού επιπέδου στελέχωση, η οποία ανανεώθηκε με τις πρόσφατες εκλογές. Συγχαίρω την πρόεδρο και όλες τις κυρίες οι οποίες απαρτίζουν το Λύκειο και τις διαβεβαιώνω ότι για μια ακόμη φορά θα υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Πιστεύω πως παρά τις δύσκολες συνθήκες μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα έτσι ώστε να διατηρούμε και να προβάλλουμε την ιστορία μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.