Καβάλα: Αναφορές για φόλες στην Καλαμίτσα

Κάτοικοι καταγγέλλουν τη θανάτωση αδέσποτων γατών πίσω από το Κλειστό Γήπεδο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»-Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μαζική θανάτωση αδέσποτων στη συγκεκριμένη περιοχή

«Συναγερμός» σήμανε το βράδυ της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018 στις τάξεις των φιλόζωων της Καβάλας, όταν έγιναν δέκτες καταγγελιών για φόλες στην περιοχή της Καλαμίτσας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστοι τοποθέτησαν φόλες σε διάφορα σημεία και κυρίως δίπλα σε κάδους πίσω από το Κλειστό Γήπεδο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», ενώ υπήρξαν και αναφορές για νεκρές γάτες στην εν λόγω περιοχή τις οποίες εντόπισαν το πρωί του Σαββάτου 10 Μαρτίου 2018 κάτοικο και περαστικοί.

Το προηγούμενο, δε, διάστημα, κάτοικοι οι οποίοι φρόντιζαν αδέσποτες γάτες στην ίδια περιοχή, κατήγγειλαν ότι τα ζώα εξαφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ.

Μάλιστα, κάτοικοι αναφέρουν ότι και στο παρελθόν είχαν θανατωθεί από φόλα αδέσποτα σκυλιά και γάτες, ακόμα και δεσποζόμενα ζώα, καθώς άγνωστοι είχαν πετάξει φόλες μέσα σε αυλές σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕΠΟΣ.

Επίσης, σημειώνουν ότι έχει γίνει νοσηρή συνήθεια να πετάνε φόλες τη συγκεκριμένη εποχή, καθώς, όπως λένε, κάποιοι κάνουν παράπονα για τη φασαρία την οποία κάνουν τα βράδια οι γάτες λόγω της… περιόδου αναπαραγωγής τους!