Γιορτή Erasmus στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ για όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος

Εντυπωσιακή η αύξηση των αριθμών κινητικότητας των φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος-Το τρέχον εξάμηνο σπουδάζουν σε αγγλόφωνο Τμήμα Erasmus της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας 23 φοιτητές από 4 χώρες

Γιορτή Erasmus διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ ΑΜ-Θ για όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος, με στόχο να τους ενθαρρύνει σε κινητικότητα σπουδών ή πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη. Το τρέχον εξάμηνο (εαρινό 2018) σπουδάζουν σε αγγλόφωνο Τμήμα Erasmus της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας 23 ξένοι φοιτητές από τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Τσεχία.

Οι ξένοι αυτοί φοιτητές πρόκειται να παρουσιάσουν τα πανεπιστήμιά τους, ήθη και έθιμα της πατρίδας τους, όπως επίσης και παραδοσιακά εδέσματα στους Έλληνες φοιτητές. Παράλληλα, οι Έλληνες φοιτητές θα παρουσιάσουν τα δικά τους έθιμα και εδέσματα και κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus στο παρελθόν, θα μιλήσουν για την εμπειρία τού να είσαι για ένα εξάμηνο φοιτητής στο εξωτερικό ή το να ολοκληρώσεις την πρακτική σου άσκηση σε μια ξένη εταιρία.

Το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων το οποίο διαχειρίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ έχει αυξήσει τελευταία εντυπωσιακά τους αριθμούς κινητικότητας, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο φοιτητές και αποφοίτους του ΤΕΙ ΑΜ-Θ στην απόκτηση εμπειρίας εξωτερικού, στην βελτίωση του βιογραφικού και μέσω αυτού στην αύξηση των προσωπικών δυνατοτήτων απασχόλησης.