Οι «Ψυχο-λογικές σχέσεις» του Δημήτρη Φλαμούρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»

Το βιβλίο του Ψυχολόγου και Μαθηματικού θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 20:00, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

Το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου 2ης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών και η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Δράσεων Plus One του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Καβάλας παρουσιάζουν το βιβλίο του Ψυχολόγου-Μαθηματικού Δημήτρη Φλαμούρη Ph.D με τίτλο: «Ψυχο-λογικές σχέσεις»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Εκπαιδευτικός (Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων), Mcs Α.Π.Θ., Εκπ/τρια Ενηλίκων Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Κατερίνα Χατζηδημητρίου και ο Συγγραφέας, Μαθηματικός & Θετικός Ψυχολόγος Δημήτρης Φλαμούρης.

Αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Μαραγκού και Διαμαντής Κασσαβέτης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου.

Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών θεμάτων όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων για ό,τι απασχολεί τον καθένα στην καθημερινότητά του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Φλαμούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Το 1996 αποφοίτησε από το Μαθηματικό τµήµα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά.

Εργάστηκε σε διεθνείς επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο µέχρι το 2009 και έπειτα σε εγχώρια χρηματιστηριακή εταιρεία έως το 2015. Από το 2014 διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κάνοντας μια αποφασιστική αλλαγή πορείας, το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή ψυχολογίας του University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας. Πλέον, διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια, αρθρογραφεί και διατηρεί το δικό του blog (μπορείτε να το επισκεφτείτε εδώ), συνδυάζοντας το μαθηματικό του υπόβαθρο µε τον χώρο της ψυχολογίας και της ευτυχίας. Παράλληλα, ασχολείται µε το κρασί και έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 65 χώρες συλλέγοντας εμπειρίες από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι θα γινόταν αν οι κολλητοί µας ήταν ψυχολόγοι; Πως θα έμοιαζαν οι συζητήσεις που κάνουμε μαζί τους όταν βγαίνουμε για ένα κρασί ή για ένα καφέ; Όταν αναλύουμε τα θέματα που µας απασχολούν;

Θέματα όπως:

  • Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτομα;
  • Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα µου. Γιατί δεν αλλάζει;
  • Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση;
  • Γιατί µου παίρνει τόσο χρόνο να ξεκολλήσω από τον/την πρώην µου;
  • Μου αντιστέκεται πολύ αλλά θα τον/την στρώσω εγώ…
  • Μα όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους;
  • Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;
  • Με έχει κουράσει ο ξερόλας συνάδελφος… Δεν αντέχω άλλο!
  • Πως μπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου σημαντικά ζητήματα, συζητούν οι φίλοι µε τον κολλητό-ψυχολόγο τους μέσα στο βιβλίο αυτό. Με έξυπνους, καθημερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήματα, ο Δημήτρης Φλαμούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες µε τη μαθηματική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό µας κόσμο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητημάτων που απασχολούν όλους µας. Έτσι, καταφέρνει να γίνει ο φίλος µε τον οποίο όλοι θα θέλαμε να βγούμε για έναν καφέ. Ή, ακόμα καλύτερα, για ένα κρασί…!