Λιμάνι Καβάλας: Τελικά θα έρθει ή όχι νέο πυροσβεστικό πλοίο;

Σε ποια περίπτωση θα αντικατασταθεί το πυροσβεστικό πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» και θα έρθει καινούριο πλοίο, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον πρώην βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης

Οπρώην βουλευτής Νομού Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Τερζούδη και συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με τη μεταφορά του ΠΣ πλοίου «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» στο λιμάνι της Καβάλας. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξήγησε πως λόγω βλάβης του κύριου ΠΣ πλοίου του Λιμένα Θεσσαλονίκης, το «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» διετάχθη να παραμείνει έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη στο κύριο ΠΣ πλοίο. Μόλις αποκατασταθεί η βλάβη, το ΠΣ πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας.

Επιπλέον, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε τον τέως βουλευτή πως το ΠΣ πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΟΣ» θα αντικατασταθεί σε περίπτωση που εγκριθεί σχετικό κονδύλιο ΕΣΠΑ, το οποίο εντάσσει τους Λιμένες Καβάλας και Λαυρίου στους ευεργετούμενους λιμένες που θα ενισχυθούν με Πυροσβεστικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης.