Κάποιος «πετσόκοψε» τα δέντρα στη Βενιζέλου και δεν ήταν ο… δήμος! [φωτογραφίες]

Επτά δέντρα στη σειρά «κλαδεύτηκαν» κατά περίπου 1/3 του ύψους τους, με την Υπηρεσία Πρασίνου να αναρωτιέται ποιος ή ποιοι μπορεί να προέβησαν στη δολιοφθορά

Το πρωί της Τετάρτης 14 Μαρτίου 2018, οι καταστηματάρχες της οδού Βενιζέλου «ξύπνησαν» αντικρίζοντας ένα περίεργο θέαμα έξω από τα μαγαζιά τους. Κάποια στιγμή ανάμεσα στο «κλείσιμο» της αγοράς το προηγούμενο βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα κάποιος (κάποιοι;) είχε «κλαδέψει» ή, καλύτερα, «κατακρεουργήσει» μια σειρά επτά (7) δέντρων στο πεζοδρόμιο από την αριστερή (με κατεύθυνση προς το κέντρο) μεριά του δρόμου. Στην αρχή, όλοι είχαν την εντύπωση ότι το «έργο» ήταν του δήμου Καβάλας, αλλά…




…όπως διαπιστώθηκε την επόμενη μέρα, η Υπηρεσία Πρασίνου όχι μόνον είχε παντελή άγνοια επί του θέματος, αλλά παράλληλα «έψαχνε» να βρει ποιος προέβη στο «πετσόκομμα», αφού η λέξη «κλάδεμα» δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που έγινε: Ο «δράστης» (ή οι δράστες) έχει «κόψει» κάθετα τα δέντρα, λίγο πιο πάνω από το ύψος των ξύλινων πασσάλων που προορίζονται για τη στήριξη των «νεαρών» δέντρων.

Να σημειωθεί ότι όποιος ή όποιοι προέβησαν σε αυτήν την πράξη, φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους καθόλου «ίχνη», αφού η περιοχή γύρω από τη βάση των δέντρων ήταν απόλυτα «καθαρή» και τα κομμένα κομμάτια των κορμών και των κλαδιών… εξαφανισμένα!

Οι υπόλοιπες συστάδες δέντρων επί της Βενιζέλου, τόσο ακριβώς απέναντι όσο πριν και μετά το επίμαχο «κομμάτι» του δρόμου είναι «ανέγγιχτο». Νά η εικόνα των δέντρων όπως ήταν πριν το… «κλάδεμα»:

Και νά πώς είναι σήμερα:

Η… περίεργη αυτή υπόθεση «ερευνάται» από την Υπηρεσία Πρασίνου. Ανάλογα «περιστατικά» έχουν σημειωθεί και σε άλλα σημεία της πόλης, δυστυχώς από συμπολίτες μας που θεωρούν τον Δημόσιο Χώρο προέκταση της ιδιοκτησίας τους. Μάλιστα, στελέχη του δήμου πρόκειται να επισκεφτούν τα καταστήματα της περιοχής σε αναζήτηση πλάνων από κάμερες που τυχόν να υπάρχουν με το «βλέμμα» προς τον δρόμο τα οποία σίγουρα θα μπορέσουν να βοηθήσουν στη «διαλεύκανση» του… μυστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση, τα επτά αυτά δέντρα δεν πρόκειται τώρα την Άνοιξη να «ανθίσουν», αφού το «γενναίο» κλάδεμα τούς στέρησε περίπου το 1/3 της ανάπτυξής τους. Κρίμα.