Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας: Έβαλε σε… κίνηση την κοινωνική ευαισθησία με μια κούνια για ΑμεΑ [φωτογραφίες]

Μια πιστοποιημένη κούνια για παιδιά με κινητικά προβλήματα, την μοναδική στην ΑΜ-Θ, τοποθετήθηκε στην παιδική χαρά του πάρκου Φαλήρου, μετά από συνεργασία του Ομίλου με τον δήμο Καβάλας, τον Σύλλογο ΑμεΑ και την 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ

Μια ιδιαίτερη σημαντική πρωτοβουλία είχε ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας, ο οποίος, σε συνεργασία με την 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ, αγόρασε με έσοδα από εκδηλώσεις, μια ειδική πιστοποιημένη κούνια για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο και η κούνια τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018 στην παιδική χαρά του πάρκου Φαλήρου, μετά από στενή συνεργασία και συνεννόηση με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Καβάλας ΑμεΑ και τον δήμο Καβάλας.

Η διαδικασία κατασκευής και τοποθέτησης μιας τέτοιας κούνιας, της μοναδικής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι ιδιαίτερη και χρονοβόρα, καθώς απαιτείται η τήρηση ειδικών προδιαγραφών και κανόνων ασφαλείας, ενώ οι συγκεκριμένες κούνιες τοποθετούνται μόνοι σε πιστοποιημένες παιδικές χαρές.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να παραλάβουμε μια κούνια για Άτομα με Αναπηρία, τη μοναδική στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια ένταξης των παιδιών με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο, δίνοντάς τους ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Εύχομαι αυτή η κίνηση να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους Συλλόγους να υποστηρίξουν τέτοιες προσπάθειες», δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Καβάλας ΑμεΑ Μάκης Κρεμύδας, ευχαριστώντας, παράλληλα, τον Ροταριανό Όμιλο Δυτικής Καβάλας για την πρωτοβουλία.

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να βλέπουμε σήμερα μια σημαντική προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, να γίνεται πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας Βασίλης Μακρής, σε κάτι το οποίο συναίνεσε και ο πρόεδρος της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Κώστας Πετρίδης ο οποίος έδωσε το «παρών» στην λιτή εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της κούνιας από τον Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας.

Δείτε φωτογραφίες από την τοποθέτηση της κούνιας