Η καρδιά του παιδικού βιβλίου θα χτυπήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές ταινιών μικρού μήκους και παντομίμα για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των Παιδικών Σταθμών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η οποία καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα και συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Δανού Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), ο δήμος Καβάλας δια μέσου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και των Παιδικών Σταθμών διοργανώνει την Τρίτη 27 Μαρτίου και την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 εορταστικό διήμερο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Ο ετήσιος εορτασμός αποσκοπεί στην καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο από μικρή ηλικία. Για τον λόγο αυτό οι δύο φορείς του δήμου Καβάλας ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο σπίτι των βιβλίων που είναι η Βιβλιοθήκη, προκειμένου να χαρίσουν στα παιδιά απολαυστικά δρώμενα που έχουν σχέση με την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Η πρώτη ημέρα του διημέρου (Τρίτη 27 Μαρτίου) απευθύνεται στους μαθητές της τετάρτης και πέμπτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας, ενώ η δεύτερη μέρα (Τετάρτη 28 Μαρτίου) στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του δήμου.

Ποιος είναι ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν; Τι βιβλία έχει γράψει; Ποια είναι τα δικαιώματα του Βιβλίου; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στα παιδιά με διαδραστικό τρόπο. Δε θα λείψουν οι αφηγήσεις παραμυθιών, το ζωντάνεμα ιστοριών, οι προβολές μικρού μήκους ταινιών, καθώς και τα παιχνίδια με τη βοήθεια της παντομίμας, όπως το «Μάντεψε το παραμύθι».

Όσα Δημοτικά Σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος στη γιορτή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2510 222770 (εσωτερικό 2). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.