Ομογενείς από την Καβάλα στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της Νέας Υόρκης [φωτογραφίες]

Οι «δικοί μας» μετανάστες έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του ΟΗΕ

Διαδήλωση πραγματοποίησαν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 ομογενείς έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, χιλιάδες ομογενείς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι απέναντι από το κτίριο για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, σε συνεργασία με το Hellenic American Congress.




Στο συλλαλητήριο απεύθυναν χαιρετισμό ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης και του Ελληνικού Αμερικανικού Κογκρέσου Π. Γαλάτουλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Σ. Κυριμλής, εκπρόσωποι ομογενειακών ενώσεων από όλη την Αμερική, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και εκπρόσωποι της νεολαίας της ομογένειας.

Ανάμεσα στος διαδηλωτές, στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, ήταν και αρκετοί Καβαλιώτες. Πρόκειται για μέλη των οικογενειών Αμπεριάδη (από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα), Ζουρνατσόγλου (Ζυγός), Τεπελίδη και Τσερπέλη.

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Σύλλογου Καβαλιωτών «Οι Φίλιπποι» Νέας Υόρκης είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης.