Η μάθηση γίνεται… παιχνίδι για 2η χρονιά στην Καβάλα

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στους εξωτερικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και στο πάρκο Φαλήρου

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο δήμος Καβάλας, συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παιχνιδιού.

Το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στους εξωτερικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και στο πάρκο Φαλήρου. Η οργανωτική επιτροπή φιλοδοξεί μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή την προηγούμενη χρονιά, πως τον θεσμό θα αγκαλιάσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, φορείς και τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας το παιχνίδι σε ένα εποικοδομητικό εργαλείο μάθησης και δημιουργίας.

«Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο κι ένα πεδίο ικανό για να διαμορφώνει ενεργούς πολίτες κι όχι θεατές-καταναλωτές. Οι στόχοι του φεστιβάλ είναι η ανάγκη ανάδειξης του παιχνιδιού ως βασικού εργαλείου για τη δημιουργία και τη μάθηση στην εκπαίδευση. Επίσης, η προβολή της προσπάθειας 20 Δημοτικών Σχολείων κι άλλων που σταδιακά εμπλέκονται και που είναι ενταγμένα στο πιλοτικό πρόγραμμα “παίζω, παίζεις, μαθαίνουμε” στο οποίο εργάστηκαν με δημιουργικότητα. Θέλουμε το αποτέλεσμα των δράσεων αυτών να αποτελέσει κτήμα της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

«Δεύτερη χρονιά που οι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί με τον δήμο Καβάλας διοργανώνουν το φεστιβάλ, γιατί βλέπουμε ότι είναι ένας θεσμός, μέσω του οποίου τα παιδιά μπορούν να μάθουν και μέσα από το παιχνίδι να εκπαιδευτούν. Πολλά σχολεία μετέχουν κι όπως μαθαίνουμε κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να επισκεφθούν την πόλη μας όσο το δυνατό περισσότεροι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Εμείς θα στηρίζουμε διαρκώς αυτήν την προσπάθεια και πάντα θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προσχολικής Αγωγής Μαρία Φραντζεσκάκη.

«Είμαστε χαρούμενοι ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μια προσπάθεια που ξεκίνησε από μια ιδέα συναδέλφων που εργάζονται στα δημόσια σχολεία της περιοχής, έγινε πράξη και γιγαντώνεται αποτελώντας θεσμό για την πόλη μας. Είναι μια προσπάθεια να αναδειχθεί το παιχνίδι ως εργαλείο μάθησης, μια προσπάθεια η οποία βρίσκει ολοένα και περισσότερους αρωγούς συναδέλφους εθελοντές, όλο και περισσότερα σχολεία τα οποία θέλουν να μετέχουν», δήλωσε από την πλευρά της η νηπιαγωγός Ειρήνη Ασβεστά.